Головна  →  Методичні заходи  →  27 січня 2015

Відбулася презентація збірки «Весела мозаїка».

Відбулася презентація збірки «Весела мозаїка».

   27 листопада 2015 року у приміщенні Київської дитячої музичної школи № 33 Солом’янського району в рамках засідання методичного об’єднання викладачів академічного та естрадного вокалу початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів відбулася презентація збірки «Весела мозаїка», упорядник та перекладач якого – завідувач естрадного відділу КДМШ № 33, старший викладач Кузьменко Світлана Миколаївна.

   Збірка містить перекладення дитячих пісень барда Лариси Полкопіної  для голосу та фортепіано, в якій представлені пісні, різноманітні за характером та стилем.

   Завідувач вокального відділу Н.Яницька дала загальну характеристику мініатюрам, які увійшли у збірку, та відмітила надзвичайно позитивні та світлі сюжети пісень, які розвивають образний світ учня і його емоційність, зручний діапазон. Також цікавим, на її думку,  є підхід до фортепіанного супроводу, в якому використані різні стилі (румба, ча-ча-ча, босса-нова, вальс, джаз-вальс, бугі-вугі).

   У презентації взяли участь учні молодших класів викладачів: К.Данілевського (конц. – Є.Ковальова), О.Тузова (конц. – Є.Ковальова), О.Шевченко-Лугової (конц. –  А.Шарварчук), О.Залізняк (конц. – О.Шевчук), також хор та вокальний ансамбль молодших класів  (кер. – Д.Жданова, конц. – З.Лебедєва).  У їх виконанні прозвучали  9 пісень зі збірки: «Муравей», «Улитка», «Бабочка», «Черепаха Тортила» та ін.

   Тематика пісень, музична мова та зрозумілі образи легко надихнули маленьких виконавців на створення яскравих замальовок.

   Презентація збірки і, власне, сама збірка отримала схвальні відгуки у присутніх викладачів академічного та естрадного вокалу (47 осіб). 

   Збірка рекомендована Департаментом культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів  як навчальний посібник для учнів молодших початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

Перейти до спискуВерсiя для друку