Головна  →  Новини  →  14 січня 2015

Святкування Водохреща у столиці.

Святкування Водохреща у столиці.

         Хрещення Господнє – третє і завершальне свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католики відзначають 19 січня. У народі це свято називають – Йордан, Водохреще. Із Хрещенням Господнім пов’язують хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. Вважається, що на Водохреще вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.

         Уже стало доброю традицією проводити заходи з нагоди святкування Водохреща у столиці. Відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації «Про проведення загальноміських Новорічних та Різдвяних заходів» у м. Києві 19 січня 2015 року о 14.00 відбудеться святкування Водохреща у Гідропарку біля каплиці на честь Хрещення Господнього (острів Передмостова слобідка, 1).

         Під час заходу, чин освячення води за відповідними регламентованими і встановленими канонами здійснить предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Київський і всієї Руси – України Філарет.

         Українська православна церква Київського патріархату на свято щорічно запрошує керівництво держави, представників Київської міської влади, органів державного та місцевого управління, депутатів різних рівнів, духовенство, киян та гостей столиці.

      Під час святкування бажаючі зможуть придбати символічну сувенірну продукцію, а дарувати гарний настрій усім присутнім буде Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня».

      Щиро запрошуємо усіх охочих приєднатися до святкування цього величного свята Водохреща!

      Христос Хрещається! – В річці Йордан!

 

Департамент культури

Київської міської державної адміністрації

Перейти до спискуВерсiя для друку