Головна  →  Новини  →  8 квітня 2024

8 квітня відзначають Міжнародний день ромів

8 квітня відзначають Міжнародний день ромів
Щороку, 8 квітня, відзначається Міжнародний день ромів, який має велике значення для підвищення самосвідомості великого волелюбного, талановитого та гордого народу, його позитивного сприйняття світовою спільнотою. Роми стійко зберігають свою національну ідентичність.
 
В умовах російсько-української війни роми на рівні з усіма громадянами, які мають різне етнічне походження, протистоять росії, беруть участь у русі опору, воюють в лавах Територіальної оборони та Збройних сил України, є учасниками мирних протестів в тимчасово окупованих містах, беруть участь в партизанських діях щодо захоплення ворожої техніки.
 
Громадські організації ромських меншин активно долучилися до волонтерської діяльності: займаються гуманітарною допомогою громадянам та військовим. Ромські родини приймають у себе внутрішньо переміщених людей незалежно від їх національності.
 
Саме така активна громадянська позиція представників ромської громади України дозволяє зайняти їй гідне місце у процесі розвитку і становлення української держави та її громадянського суспільства.
 
День ромів – це не лише свято ромської спільноти. Це свято для шанувальників ромської культури, для всіх тих, кому не байдужий ромський народ. Вітаємо!
Перейти до спискуВерсiя для друку