Головна  →  Крилаті мрії МетодЦентр  →  18 грудня 2014

«Крилаті мрії» - відкриття нового мистецького проекту

«Крилаті мрії» - відкриття нового мистецького проекту

      18 грудня 2014 року о 16:00 у приміщенні ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського Дніпровського району відбулося урочисте відкриття нового мистецького проекту «Крилаті мрії», ініційованого Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів спільно з Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. В рамках цього проекту передбачено проведення концертів, художніх виставок, театралізованих вистав. Учасниками творчих заходів стануть учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, а також діти-сироти, діти з дитячих будинків та інтернатів, діти з функціональними обмеженнями.

    Вечір в ДШМ № 6 розпочався з розважальних ігор, в яких взяли участь маленькі господарі та гості. Це зразу допомогло дітям познайомитися один з одним та встановити невимушену атмосферу свята.

   З привітанням до присутніх звернулися перший заступник директора Департаменту культури-начальник управління мистецтв та культурно-освітніх закладів Анжияк С. М., директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Танцюра В. А., директор Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів Чуніхіна І. В., начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Дніпровського району Шуригайло О. І., директор ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського Дніпровського району Кутняхов М. І. Вони висловили надію на успішне втілення замисленого проекту, впевненість у творчих здібностях його маленьких учасників, сподівання на те, що започаткований напередодні Дня святого Миколая проект допоможе долучитися дітям до того прекрасного, що уособлює мистецтво і творчість.

   Центральну частину святкового заходу склав концерт-вистава «Від Миколи до Різдва». Музичні та хореографічні виступи учнів ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського органічно поєднувалися з театралізованими діалогами, утворюючи цікавий сюжет. Дві дівчинки сперечалися стосовно чарівних можливостей Святого Миколая, адже одна з них не получила минулого року ляльки, яку просила на Різдво. В той самий час два янголи на протилежному боці сцени серед святкових побажань, на основі яких вони, за наказом Миколая, готували для дітей гостинці, знайшли загубленого рік тому листа і в розпачі роздумували про те, що якась дитина залишилася без подарунка. Був серед дійових осіб і сам святий Миколай, появу якого діти зустріли із захопленням.

      Концертні номери дуже вдало ілюстрували розмовні діалоги. Так, виступи інструменталістів мали за мету переконати дівчинку, яка ще не знайшла свого покликання, обрати той чи інший інструмент – скрипку, флейту, арфу, цимбали, ксилофон тощо – для навчання гри на ньому. Танець шахових фігур, мабуть, символізував спроби янголів розв’язати задачу щодо пошуків хазяйки загубленої ляльки. І взагалі, різноманітні вокальні, хорові, інструментальні, танцювальні номери приємно вражали майстерністю виконавців, вишуканими костюмами і, головне, справжнім ентузіазмом, що відображав щире бажання маленьких артистів – учнів ДШМ № 6 – доставити радість своїм гостям.

   Серед виступаючих були й діти з функціональними обмеженнями. Зовсім маленькі вихованці центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді Вікторія Хукаленко та Іван Островський підготували танець, який зворушив всіх присутніх до сліз. І хоча цього разу в концертній програмі був представлений лише один такий номер, напевне, наступного разу їх буде більше. Адже запрошені на свято діти не тільки уважно дивилися і слухали виступи однолітків, але й після концерту висловили бажання приходити ще і, навіть, самим долучатися до активної творчості.

   Незважаючи на те, що концерт тривав майже півтори години, ніхто не втомився; навпаки, всі відчували підйом, піднесення, окрилення. Саме окрилення є ключовим словом, що визначало атмосферу цієї святкової події, віддзеркалюючи назву проекту, спрямованого на допомогу запрошеним дітям в реалізації їх прагнення до прекрасного та розкритті закладених природою їх творчих здібностей.

 

 

 

 

 

 

 

 

Файл документа: DSCN9695.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку