Головна  →  Новини  →  13 серпня 2023

Творча зустріч зі співавторками незвичайної дитячої книжки «Родовід Ластиків» відбулася в Голосіївському мануарі

Творча зустріч зі співавторками незвичайної дитячої книжки «Родовід Ластиків» відбулася в Голосіївському мануарі
11 серпня в Голосіївському мануарі відбулася творча зустріч зі співавторками незвичайної дитячої книжки «Родовід Ластиків» (Київ, «Дніпро», 2020) НАТАЛІЄЮ ВЕСЕЛИЦЬКОЮ, педагогом, науковим співробітником Музею Рильського, та педагогом ІРИНОЮ ДЖУВАГО під назвою «КРАЇНА ЗДІЙСНЕННЯ МРІЙ».
Чому Ластики? Відразу треба сказати, що мова йде не про ґумки для стирання написаного, а про дракончиків, дідуся, тата і онука, які мають чарівну родинну здібність — стирати з пам'яти погані думки та почуття. А незвичайність «Родоводу...» полягає в тому, що це не просто книжка, а цілий багаторічний творчий проєкт авторського колективу, до якого, крім пані Наталії та пані Ірини, які постали тут письменницями та художницями, долучилися перекладачі Тамара Абраменкова (переклад прози англійською) та Анжеліка Андрієвська (переклад віршів українською), а також актриса Лариса Гресь, яка здійснила постановку власного сценарію на основі книги силами шкільного театрального гуртка.
У заході також узяли участь заслужений артист України Борис Лобода, який чудово прочитав низку розділів книги, піаністка і педагог Лариса Квіточка, яка виконала на роялі Максима Рильського кілька власних чарівних п'єс — музичне запрошення до Країни Здійснення Мрій, а також Олена О’Лір, провідний науковий співробітник Музею, яка прочитала кілька поезій Наталії Веселицької у власних майстерних перекладах українською, а до того ж озвучила уривки з книги в англійському перекладі Тамари Абраменкової.
На завершення Наталія Веселицька провела для маленьких і дорослих гостей Музею майстер-клас із пластилінографії з виготовлення Корабля Мрії, одного з казкових образів книжки. Тож кожен дістав змогу зробити бодай невеличкий крок до здійснення мрії свого життя. А об’єднала всіх учасників і гостей зустрічі велика спільна мрія про майбутню перемогу України, якій і присвятила захід Наталія Веселицька.
Третя частина книги, яку написала англійською Тамара Абраменкова, а пані Наталія та пані Ірина переклали з її допомогою українською, презентуватиметься окремо — це екологічна казка про подорож планетою Земля Ластикового онука Ерейзера разом з подругою Рáбою. Тож до нових зустрічей у Музеї!
 
 
Пресслужба Київського меморіально-літературного
музею Максима Рильського
Перейти до спискуВерсiя для друку