Головна  →  Методичні заходи  →  10 грудня 2014

Майстер-клас О.Губанкової, присвячений виготовленню квітки "Мак"

Майстер-клас О.Губанкової, присвячений виготовленню квітки "Мак"

         10 грудня 2014 року в освітньо-культурному центрі «Дивосвіт» (вул. Закревського, 3) відбувся майстер-клас керівника аматорського колективу «Український віночок» Ольги Зіновіївни Губанкової, присвячений виготовленню квітів з різних матеріалів.

         Цього разу О. З. Губанкова показувала, як виготовляти декоративну квітку «Мак» з атласної стрічки. Мак є одним з символів України. Це квітка, що символізує красу, молодість та їх скороминущість. Колись дівчата вплітали польові маки у віночки разом з волошками. Віночки були одночасно прикрасою та оберегом, і в таких віночках мак виступав знаком надії – надії на кохання та щастя.

        Процес виготовлення квітки виявився кропітким, він складався з двох етапів: спочатку виготовляли пелюстки, потім – маківку-серединку. Втім, результат був вартий зусиль: квіти вийшли гарними, а віночки з них чарували око. Навички створення квітки маку викладачі дитячих шкіл мистецтв та керівники гуртків клубних закладів, які складали аудиторію майстер-класу, передадуть своїм учням. Діти ж, в свою чергу, принесуть виготовлені ними квіточки додому на радість батькам, бабусям та дідусям.

Файл документа: DSC_7873.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку