Презентація дитячої різдвяної фестивалії «ОРЕЛІ».

Презентація дитячої різдвяної фестивалії «ОРЕЛІ».

      4 грудня 2014 року в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» відбулася презентація Всеукраїнського дитячого фольклорного фестивалю «ОРЕЛІ», де діти та дорослі мали можливість взяти участь у майстер-класах з виготовлення та розпису пряників, малювання ікон, працювали за гончарним кругом, вивчали стародавні українські колядки, розмальовували різдвяні маски.

      Опісля було презентовано календар на 2015 рік «Скарби рідної землі», на шпальтах якого – українські співаки, тележурналісти, художники, кінорежисери, які були вбрані в найкращі зразки народного одягу XX ст. зі збірки Музею, зокрема в одяг тієї місцевості, де вони народилися, звідки походять їх роди.

      У заході були взяли участь: Анжеліка Рудницька, Олег Скрипка, Тоня Матвієнко, гурт «Kozak System», Ілларія, сестри Тельнюк, Марія Бурмака.

      Під час презентації відбувся благочинний аукціон в рамках Мистецької оборонної толоки «Захистимо Батьківщину Разом». На зібрані кошти від продажу календарів з підписами відомих особистостей будуть придбані теплі речі для бійців АТО.

      Більше фото - у фотозвіті "Відкриття дитячої різдвяної фестивалії «ОРЕЛІ» та презентація календаря на 2015 рік «Скарби рідної землі».

Перейти до спискуВерсiя для друку