Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  23 листопада 2014

Абонемент № 9 за участю Національного академічного духового оркестру.

   23 листопада у Колонному залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України розпочався абонементний цикл № 9 за участю Національного академічного духового оркестру України, який в нинішньому сезоні відзначає 35 років творчої діяльності. Цьогорічний абонементний цикл є новим просвітницьким проектом оркестру за підтримки Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів. Абонемент розрахований на учнів середніх та старших класів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Тема абонементу у цьому сезоні – «Портрети композиторів-ювілярів».

   Програму першого концерту було присвячено творчості австрійських композиторів Йоганна Штрауса-батька (до 210-річчя від дня народження) та Йоганна Штрауса-сина (до 190-річчя від дня народження). Музика перенесла слухачів до епохи віденського вальсу, коли вся Європа захоплювалася цими мелодіями. Вони звучали в концертних залах, королівських палацах, на сценах оперних театрів та просто неба у парках Відня.

   Цікавими шляхами творчої біографії композиторів родини Штраусів слухачів провела ведуча концерту – заслужений діяч мистецтв України, музикознавець Світлана Корецька.

   Диригент та творчий керівник проекту Олексій Баженов обрав для програми різножанрові твори композиторів: увертюри до оперет, вальси, польки, марші. Кожен із номерів програми мав свою темброву та образну «родзинку». Слухачі – а серед них були не лише школярі, але й багато дорослих – не залишалися байдужими: аплодували, сміялися й навіть співали разом з оркестрантами.

   Мажорна, світла тональність панувала під час проведення цього заходу. Наступний концерт абонементу № 9 відбудеться у грудні і буде присвячений творчості композиторів Жанни та Левка Колодубів. 

Перейти до спискуВерсiя для друку