Головна  →  Методичні заходи  →  11 листопада 2014

11 листопада у приміщенні Дитячої художньої школи № 3 відбулася лекція на тему: «Міні-гобелен».

   11 листопада у приміщенні Дитячої художньої школи № 3 відбулася лекція на тему: «Міні-гобелен» з досвіду роботи в ДХШ № 3 члена Національної спілки художників України, члена Національної спілки письменників України, викладача-методиста ДХШ № 3 Корольова Адлера Степановича для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Працюючи пліч-о-пліч з Адлером Степановичем, викладач ДХШ № 3 Лисенко Людмила Анатоліївна також поділилася досвідом створення гобеленових полотен.

   Починаючи з 90-х років, у школі безперервно поповнюється колекція учнівських робіт з гобелену. Викладачі дуже пишаються успіхами своїх учнів, деякі з них мали особливі здібності до навчання у складній техніці ткацтва. Тепло згадують і про випускників, які залишили багато своїх творів у фонді школи, особливо про Романа Москітіна та Світлану Лазевнік.

   Адлер Степанович розповів викладачам про технологію виконання «міні-гобеленів». Це є: виникнення творчого задуму та втілення художнього образу в маленьких ескізах на папері; відбір найвдалішого ескізу та створення великого – «картону»; створення шаблону та виконання ткацької роботи. Людмила Анатоліївна звернула увагу на практичну підготовку до створення декоративних гобеленових композицій, на вибір основи для ткацтва та розповіла про технологічні особливості створення полотен.

   До творчої зустрічі з майстром педагогічний колектив школи підготував виставку дитячих міні-гобеленів та великих гобеленових полотен викладачів. Особливе враження справили гобелени, на яких зображені видатні поети України: Тарас Шевченко, Іван Франко та Леся Українка.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку