Головна  →  Методичні заходи  →  12 листопада 2014

Майстер-клас «Весела стрічка» керівника зразкового аматорського колективу «Український віночок» Губанкової Ольги Зіновіївни.

Майстер-клас «Весела стрічка»   керівника зразкового аматорського колективу «Український віночок» Губанкової Ольги Зіновіївни.

   12 листопада в приміщенні клубу «Юність» ОКЦ «Дивосвіт» відбувся майстер-клас «Весела стрічка»   керівника зразкового аматорського колективу «Український віночок» Губанкової Ольги Зіновіївни з виготовлення виробів із тканини.

   Темою заняття було виготовлення гілки «Яблуневий цвіт». Разом із майстринею всі присутні вчилися виготовляти штучні квіти, гілочки, листочки. Цей вид мистецтва веде свій відлік з 1738 року. Саме тоді у Парижі з’явився перший майстер з виготовлення штучних квітів. Такі квіти можна виготовляти з батисту, шовкового і лляного полотна, маркізету, крепдешину, шифону, бархату та інших видів тканин. Для гілочок використовується звичайний дріт, який потім обгортається гофрованим папером. Тканина для квітів оброблена розчином желатину для того,  щоби квітка прийняла потрібну форму.

   Майстриня Губанкова Ольга Зіновіївна займається цим мистецтвом вже багато років і охоче ділиться своїми вміннями та досвідом. Не дивлячись на те, що робота видалася кропіткою та потребувала багато часу, всім присутнім вона дуже сподобалася. Майстер-клас відбувся на високому професійному рівні.

Перейти до спискуВерсiя для друку