У Братиславі пройшли Дні Києва, представлені офіційною і культурною програмою за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації

У Братиславі пройшли Дні Києва, представлені офіційною і культурною програмою за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації

 

      З 10 по 13 вересня п.р. відбулися Дні Києва у Братиславі. Столицю Словаччини відвідала делегація української столиці на чолі з заступником голови Київської міської державної адміністрації Спасибком О.В.

     Офіційні заходи були приурочені 50-ій річниці підписання Угоди про співробітництво між містами-побратимами Києвом та Братиславою.

      На початку заходів була ознаменована зустріч у Посольстві України у Словацькій Республіці з дипломатичним корпусом України. Наступного дня відбулось офіційне прийняття в Прімаціальному палаці з мерією міста Братислави. Керівництво двох міст обговорило, як поліпшити співробітництво містами-побратимами Києвом і Братиславою на найближчі роки.

      У кінотеатрі «Младость» відбувся фестиваль українського кіно, було продемонстровано низку українських фільмів: «Чужа молитва» (режисера Ахтема Сеітаблаєва), «Шляхетні волоцюги» (режисера Олександра Березаня), «Дике поле» (режисера Ярослава Лодигіна), «Сторожова застава» (режисера Юрія Ковальова), альманаху «Все починається в Києві».

      В рамках проведення Днів Києва у місті Братислава в Словацькому національному театрі з успіхом пройшов урочистий концерт «Opera SND» за участю артистів Київського національного академічного театру оперети та національного театру у Братиславі у супроводі Словацького оркестру. Звучала музика Імре Кальмана, Йогана Штрауса, Ференца Легара, твори українські та словацьких композиторів.

     Це стало черговим етапом на підтвердження давніх дружніх відносин між столицями України та Словаччини в рамках міжнародного фестивалю «O-FEST».

      Проведення Днів Києва у Братиславі збагатило співпрацю  в сфері культури, сприяло поглибленню і розширенню дружніх зв’язків  між цими містами-побратимами.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку