Відкриття виставки "УКРАЇНА ВІЛЬНА!.."

Відкриття виставки "УКРАЇНА ВІЛЬНА!.."

      29 жовтня 2014 року об 11.00 у приміщенні адміністративного корпусу Державного архіву Київської області за адресою вул. Мельникова, 40 відбудеться відкриття документальної виставки "УКРАЇНА ВІЛЬНА!..", приуроченої 70-ій річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

      В окремій рубриці виставки «Інтернаціональна боротьба за спільне визволення України» буде презентовано відповідні документи та фотодокументи з метою висвітлення ролі представників національних меншин у визволенні нашої Батьківщини.

      28 жовтня 1944 р. територія України була остаточно визволена від німецьких загарбників.

      Протягом визвольних операцій у 1944 р. на Україні загинуло понад 3,5 млн. воїнів! Неоціненну допомогу воїнам надавали радянські партизани і підпільники, місцеве населення, працівники тилу. Активні дії проти німецьких окупантів вели й загони УПА. Великий внесок у перемогу зробили також працівники тилу, вчені, медики, діячі літератури і мистецтва.

      Серед військового керівництва СРСР було немало українців. Найбільш відомі із них - А.Єременко, С.Тимошенко, Р.Малиновський, І.Черняховський, П.Рибалко, К.Москаленко та інші. З 15 фронтів, які діяли в період радянсько-німецької війни, більше половини очолювалися маршалами і генералами - українцями за походженням.

      Зазнавши в роки Другої світової війни величезних людських і матеріальних втрат, Україна зробила неоціненний внесок у перемогу над фашистською Німеччиною і її союзниками.

      Виставка також багато документами, які висвітлюють роль національних меншин у визволені України.

      Виставка "УКРАЇНА ВІЛЬНА!..". розрахована на широкий віковий та соціальний загал відвідувачів.

      Співорганізаторами заходу є Міжнародна громадська організація «Інтернаціональний Союз» та інформаційне агентство «УММА».

      Організаційне сприяння надано Відділом у справах національностей Департаменту культури КМДА.

      Контактна особа від МГО «Інтернаціональний союз»

Наталія Мекахаль (044)461-15-50, моб. (093) 732-64-64.

      З питань акредитації звертатись до

Олександри Чистилиної, ІА «УММА»  (044) 483-49-20, моб. (068)422-33-53.

Перейти до спискуВерсiя для друку