Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2014

Поетичний флешмоб на вшанування пам'яті М.Лермонтова.

Поетичний флешмоб на вшанування пам'яті М.Лермонтова.

      В день, коли весь культурний світ відзначав 200-річчя видатного російського поета Михайла Лермонтова, — 15 жовтня 2014 року, Музей театрального, музичного та кіномистецтва України влаштував поетичний флешмоб на вшанування його пам’яті.

      Опитування заздалегідь визначило найпопулярніший та найактуальніший вірші Лермонтова. Найпопулярнішим був визнаний вірш «Белеет парус одинокий», який учасники по одному рядку прочитали на початку флешмобу. У фіналі заходу всі присутні хором виголосили поетичні рядки, які видаються найактуальнішими на сьогодні – «Прощай, немытая Россия». До флешмобу мали можливість долучитися всі бажаючі, завдяки інформації у соціальних мережах.

      Співробітники Музею підготували та прочитали свої улюблені лермонтовські вірші, монологи, уривки з поем. В музейних залах звучали рядки з творів «Мцыри» і «Демон», «Родина» і «Молитва», «Предсказание» і «Выхожу один я на дорогу».

фото 1

      Музичні паузи презентували твори композиторів Антона Рубінштейна, Арама Хачатуряна та інших, що надихалися поетичною спадщиною Михайла Лермонтова.

      Ювілейний лермонтовський захід був проведений у виставковому залі Музею, де зараз розташована виставка «І мертвим, і живим, і ненарожденним…», присвячена 200-річчю від дня народження генія українського народу Тараса Шевченка, і відбулося це невипадково. Вони не просто були ровесниками, Лермонтова без перебільшення можна назвати улюбленим Шевченковим поетом. Вірш Кобзаря, присвячений Лермонтову, прочитав відомий мистецтвознавець, професор Дмитро Горбачов.

      Кожен з учасників поетичного флешмобу відшукав у скарбниці лермонтовської поезії рядки, що є близькими та співзвучними саме для нього. Так у сучасній імпровізаційній формі співробітники Музею театрального, музичного та кіномистецтва України відзначили знакову культурну подію.

     Організатор флешмобу,заступник директора з наукової роботи Ірина Мелешкіна.

Мелешкіна

Перейти до спискуВерсiя для друку