Головна  →  Новини  →  13 жовтня 2014

Виставка «Скарби баронів де Шодуар» у музеї Ханенків.

Виставка «Скарби баронів де Шодуар» у музеї Ханенків.

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків
Житомирський обласний краєзнавчий музей

презентують виставку

СКАРБИ БАРОНІВ ДЕ ШОДУАР

Європейське мистецтво 16 – 19 століть

з колекції Житомирського обласного краєзнавчого музею

16 жовтня – 30 листопада

         Виставка «Скарби баронів де Шодуар» є наступним етапом проекту «Європейський вимір», започаткованого Національним музеєм мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків у 2012 році. Перші дві виставки проекту - «100 шедеврів старих майстрів з 9 музеїв України» та «Три шедеври класичного мистецтва з музеїв Італії» - мали величезний успіх. 

         У фокусі цьогорічної події – славетне художнє зібрання Житомирського обласного краєзнавчого музею. Вибрані твори старих європейських майстрів походять з колекції родини де Шодуар, а також з інших шляхетських зібрань та з церков Волині. Всі вони належать до золотого фонду вітчизняної культури і є свідченням нашої європейської культурної ідентичності.

         До складу виставки увійшли твори європейських живописців та скульпторів 16-19 століть зі світовими іменами. Італійське мистецтво доби Ренесансу та бароко представлено, зокрема, картинами Аннібале Карраччі, Бернардо Строцці, Матіаса Стомера та Луки Джордано. Окрасою експозиції є твори знаменитих портретистів: Йоганна Батіста Лампі ІІ, Якоба-Фердінанда Фута, П’єра Міньяра та Александера Росліна, а також поетичні пейзажі та вишукані натюрморти живописців Голландії та Фландрії – Александера Коземанса, Людолфа Бакхейзена, Віллема ван де Вельде.

         ПРЕС-ПОКАЗ – 15 жовтня, з 15:00 до 16:00

         Урочисте відкриття – 15 жовтня 2014 року в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (вул. Терещенківська, 17) о 16:00 (вхід за запрошеннями).

         Контактна особа для акредитації ЗМІ – Ольга Носко: (044) 288 14 50 [email protected].

Перейти до спискуВерсiя для друку