Головна  →  Новини  →  6 жовтня 2014

Хачапурі, вино і пісні: Дні Тбілісі в Києві.

Хачапурі, вино і пісні: Дні Тбілісі в Києві.

        4-5 жовтня 2014 року в історичному центрі Києва на Андріївському узвозі пройшло свято грузинської культури «Тбілісоба»-2014. «Тбілісоба» - це день міста Тбілісі, свято врожаю, одне з найяскравіших календарних подій року в Грузії. 

      «Тбілісоба на Андріївському» - це освідчення в любові до Грузії, свято, яке ось уже втретє організовують на улюбленій вулиці киян для того, щоб одночасно з грузинами відсвяткувати день Тбілісі. В цей день Андріївський узвіз перетворюється на маленький шматочок Грузії, де на гостей події очікує смачна грузинська кухня, запальна музика та пісні, література і танці, конкурси та майстер-класи. 

      У рамках проведення Cвята грузинської культури 4 жовтня 2014 року о 14.00 в Музеї-майстерні Івана Кавалерідзе (Андріївський узвіз, 21) відбулися літературні читання. Серед учасників зустрічі представники Посольства Грузії в Україні, в.о. директора Департаменту культури Д.Попова, видатні діячі культури та мистецтв Грузії.

      У вітальному слові представники Посольства розповіли про культурні проекти, діяльність Посольства, грантові програми та підтримку перекладів грузинської мови.

      У концертній програмі взяли участь колективи «Іберіелі», «Іберія», Тамара Горгішелі і «МіклухоМаклай», дует «Сапераві», Ладо Донгвані, Давид Джіміташвілі та Кеті Шамугія.

Файл документа: image-04-10-14-08-38.jpeg

Перейти до спискуВерсiя для друку