Головна  →  Новини  →  3 вересня 2014

Проведення Міжнародного фестивалю актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM.

Проведення Міжнародного фестивалю актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM.

         З 4 до 28 вересня,  протягом трьох тижнів, в Києві проходитиме IX Міжнародний Фестиваль Актуальної Анімації та Медіа-мистецтва LINOLEUM 2014 – найбільший в Україні перегляд анімаційних фільмів різних напрямків: конкурсна програма, дитяча анімація, анімація в рекламі та соціальна анімація. У програмі фестивалю відео роботи з 35 країн світу, гостро сюжетні та актуальні анімаційні фільми поряд з ретроспективними показами відомих міжнародних аніматорів, майстер-класи для дітей та дорослих, навчальна та розважальна програма для гостей різного віку, творчі зустрічі з відомими діячами медіа-мистецтва та режисерами-аніматорами, такими як Білл Плімптон (голова журі конкурсної програми) – американський незалежний аніматор, номінант на Оскар, який під час найбільшого світового фестивалю анімації ANNECY отримав приз за свою останню стрічку Cheatin’, відомий російський мультиплікатор Гарі Бардін (почесний президент фестивалю) та іншими.

      Основні події фестивалю відбудуться у галереї мистецтв «ЛАВРА» (Київ, вул. Лаврська, 1)  та на кіностудії  FILM.UA (Київ, вул. М.Закревського, 22)

      Церемонія відкриття Фестивалю починається о 19:00 4 вересня у галереї мистецтв «ЛАВРА».

      В програмі відкриття:

         -  перегляд анімації конкурсної програми LINOLEUM 2014,

         - зустріч з організаторами Фестивалю – Міхаілом Царьовим («Michail Tsarev Art Projects»), Тетяною Міроновою (муніципальна галерея мистецтв ЛАВРА), Сергієм Созановським (Група FILM.UA) та членами журі конкурсу: Романом Балаяном, Владом Троїцьким, Олегом Скрипкою, Андрієм Куликовим, Лілією Млинарич, Райнальдом Шумахером.

      - ознайомлення з програмою та календарем Фестивалю LINOLEUM – 2014 з 4 до 28 вересня.

      - презентація виставки «Українська анімація – все, що залишилося» - з особистої колекції Антона Мухарського, в яку увійшли колажі та целулоїди радянських мультфільмів «Пригоди козаків», «Острів скарбів», «Капітан Врунгель»,

      - відкриття кураторського проекту західного медіа-арта Райнальда Шумахера INSOUL. Проект здійснено за підтримки арт-експерта Тетяни Міронової, директора галереї мистецтв «ЛАВРА». Відвідувачі зможуть ознайомитись з відео-роботами відомих європейських художників сучасного мистецтва протягом роботи Фестивалю,

      - музичну частину вечора представляє перфоменс однієї людини та його машин, гість із Франції, музикант та композитор – П’єр Бастьен виступає з сольною програмою Ressurectine – авангардною музикою з дитячого конструктору, дада-оркестр з промислових запчастин,

      На гостей також чекає дегустація коктейлю «Сила Розуму» та інші сюрпризи.    

      Паралельно на Фестивалі буде представлений окремий конкурс на тему боротьби зі СНІДом під назвою «Кохання вбиває!» від партнера, Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД». Для участі у конкурсній програмі надійшло понад 185 анімаційних робіт більш ніж з 36 країн світу, традиційно з Франції, Німеччини, України, Польщі, Росії, Канади, Китаю, Японії, а цього року ще й з Колумбії, Аргентини, Ірану, Іраку, Швейцарії та Нової Зеландії. 26 робіт створені дітьми з Бельгії, України та Росії. Загальний призовий фонд фестивалю у 2014 році складає $5000 (USD).

      Окрім перегляду анімаційних фільмів 4-28 вересня у галереї «ЛАВРА» з 11:00 по 20:00 на відвідувачів фестивалю LINOLEUM чекає:

               -          анімація в рекламі разом з партнером Havas Worldwide Kiev;

                -           медіа-вечірки по п’ятницях,

               -           дитячі дні з «Ескімоскою» та майстер-класи для дітей,

      Дорослу програму майстер-класів, лекцій відомих режисерів та аніматорів, медіа-художників представляє FILM.UA, а також партнери Фестивалю «Культурний проект», «Київська Академія Медіа-мистецтва», «Школа візуальних комунікацій», «Золотий лев», «Анімаград» та ін.

      Фестиваль LINOLEUM співпрацює з Koktebel Jazz Fest та Гоголь Фест, Kiev Media Week.

      Висловлюємо подяку партнеру Фестивалю – «11Mirrors» lifestyle-готелю, який розташовано у самому центрі ділового, культурного та історичного Києва, за декілька метрів від Національної Опери та Володимирського собору, кращих ресторанів та магазинів міста. Кожен з 49 номерів готелю є прикладом сучасного інтер’єра з глибоким розумінням світових трендів. Дизайн-готель «11 Mirrors» створено для тих, хто знаходиться у динамічному ритмі життя, завжди у центрі подій та гармонії із собою. «11Mirrors», перший та єдиний дизайн-готель в Україні, який став також першим членом Design Hotels в країнах східної Європи та СНД. Ідейний натхненник проекту дизайн-готелю – Володимир Кличко.

    Інформаційні партнери Фестивалю:

   Генеральний інфо партнер – журнал «ФОКУС»,

Головний інтернет-партнер – www.Platfor.ma

Телевізійні партнери – М1, QTV, DIVAN.TV,

Радіо партнер – ХИТ ФМ,

Інформаційні партнери – газета «День», журнал «VIVA!», MarketingMediaReview, Okino.ua,

   МедиаНяня, Sostav.ua

               

Головні та програмні партнери фестивалю:

Samsung, Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД», Kiev Media Week, Animagrad, Koktebel Jazz Festival, ГОГОЛЬ Фест, Havas Worldwide Kiev, Дім освіти та культури «Майстер-Клас», «Культурний проект», Fulldome, студія «Золотий Лев», клуб Closer, Ukrainian Design: the Very Best Of.

Інноваційний партнер: SAMSUNG. UHD TV

Технічні та організаційні партнери:

Poparada, Представництво Росспівробітництва в Україні.

 

***

      Міжнародний Фестиваль Актуальної Анімації та Медіа-мистецтва LINOLEUM (назва від англ слова line – лінія та латинського слова oleum – масло) – це некомерційна приватна ініціатива, найбільший перегляд анімації з 2006 року у Москві та з 2013 року – в Києві. Мета фестивалю – залучити талановитих художників, ілюстраторів, дизайнерів, режисерів;  представити художню інтелектуальну анімацію як вид сучасного мистецтва, де завдяки новим технологіям можна піднімати актуальні теми соціуму, запрошуючи до дискурсу широку аудиторію; відродити анімаційну індустрію; звернути увагу світової анімації та медіа-арту до України, об’єднати найкраще у світі з анімації та медіа-мистецтва у просторі фестивалю.

Детальна інформація про Фестиваль:

 http://www.linoleumfest.com | Facebook: : https://www.facebook.com/LinoleumFestival

ВК: https://vk.com/linoleumfestival | Google+, Youtube: https://www.youtube.com/user/linoleumfestivalkyiv

 

Контакти для ЗМІ: [email protected]

                                  +38 050 356 42 69

                                  Вікторія Якушева

Файл документа: 10516723_800521006635304_6176718201839863153_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку