Говорять гармати, але й музи не мовчать.

Говорять гармати, але й музи не мовчать.

       Київські митці муніципальних закладів культури не стоять осторонь подій на сході країни, беручи активну участь у заходах, які присвячені єднанню українського народу, підняттю бойового духу військовослужбовців, підтримці учасників АТО та частин, задіяних в охороні державного кордону.

       Зокрема, 28 липня 2014 року в Навчальному центрі сухопутних військ Збройних Сил України у м. Десна Чернігівської області пройшов благодійний концерт на підтримку військовослужбовців, організований групою солістів та симфонічного оркестру Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва

опери і балету

       26 червня 2014 року Український малий драматичний театр виступив із благодійною виставою за мотивами творів Т.Г.Шевченка "Наймичка" у Головному військовому клінічномугоспіталі Міністрества оборони України (вул. Госпітальна, 18).

театр

      Київський академічний ансамбль української музики «Дніпро» взяв участь у концертних програмах, які відбулись 22 – 23 серпня у військових частинах ЗСУ Запорізької області (м. Мелітополь, с. Мирне). 27 серпня ансамбль виступив у благодійному концерті «Народна філармонія – Збройним Силам України», що відбувся у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України.

ансамбль

      Академічний камерний хор «Хрещатик» 28 серпня у Військовому госпіталі м. Ірпінь провів благодійний концерт для поранених бійців із зони АТО.

Хрещатик хор

      06 вересня у Головному військовому клінічному госпіталі виступить з благодійним концертом Київський академічний муніципальний духовий оркестр.

оркестр

      06 вересня на Літній естраді Міського саду Центрального парку культури і відпочинку відбудеться концерт Циганського академічного музично-драматичного театру «Романс» «Душа і пісня ромів в молитві за Україну».

роми

      В свою чергу Департамент культури надав інформаційну допомогу у проведенні мистецького проекту «Народна філармонія», який реалізується за сприяння Міністерства культури України, Міністерства оборони України та за підтримки Благодійного фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

      Разом з тим, Центр народної творчості та культурологічних досліджень   м. Києва проводить благодійні концерти на Майдані Незалежності на підтримку бійців АТО та єднання українського народу. Під час заходів оголошується збір коштів для допомоги учасникам АТО.

концерт

      В суботу-неділю 23-24 серпня 2014 року біля столичного Музею Івана Гончара пройшов ярмарок за участі народних майстрів. Окрім продажу виробів працівники музею збирали листівки з побажаннями до вояків в зоні АТО та провели аукціон, гроші від продажу якого йтимуть на допомогу військовим.

Гончара

      У Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія» працює постійно діюча виставка матеріалів «Воїни АТО – захисники суверенітету України»;у Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки– постійно діюча експрес-виставка публікацій «Схід у вогні. Хроніка АТО».

виставка

      З 15 липня по 07 жовтня 2014 року в Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» проходить цикл виставок, присвячених участі України у миротворчих операціях та героїзму учасників АТО. У жовтні ц.р. в Музеї книги і друкарства України відбудеться виставка «Україна в огні», присвячена 70-річчю визволення України від фашистських загарбників та героїзму учасників АТО.

      У жовтні в Публічній  бібліотеці ім. Лесі Українки буде представлена мультимедійна інформація «Обличчя українського героїзму і гідності»; у Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія» працюють над підготовкою інформаційного списку «Герої АТО: знати поіменно».

      Крім того, бібліотеками сформовано бібліотечки для передачі пораненим бійцям, які перебувають на лікуванні в медичних закладах Києва.

збірка

      У рамках акції «Повертайся здоровим, солдате!» діти-читачі Центральної бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва передали дитячі малюнки та листи для осіб, які перебувають у зоні антитерористичної операції, на блокпостах, а також були поранені і нині лікуються.

      Працівники Музею історії міста Києва для воїнів АТО, які перебувають на лікуванні у Київському військовому шпиталі, читають лекції по історії Києва з показом слайдів.

Перейти до спискуВерсiя для друку