Головна  →  Новини  →  27 серпня 2014

Заходи, проведені Департаментом культури з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 23-ї річниці незалежності України.

Заходи, проведені Департаментом культури з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 23-ї річниці незалежності України.

      Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 15.08.2014 № 907 "Про відзначення у місті Києві Дня Державного Прапора України та 23-ї річниці незалежності України" Департамент культури забезпечив виконання завдань, визначених Програмою заходів.

         Так, 23 серпня 2014 року Київський академічний муніципальний духовий оркестр взяв участь у церемонії підняття Державного Прапору України біля будівлі Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36).

         24 серпня 2014 року було забезпечено участь церемоніальних груп та хорових колективів в урочистих церемоніях покладання квітів до пам’ятників видатним діячам українського державотворення: Ансамблю солістів «Благовість» УАФЕА «Калина» біля пам’ятника Святому Рівноапостольному князю Володимиру, Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л.М. Ревуцького біля пам’ятника Т.Г. Шевченку

та Академічного камерного хору «Хрещатик» біля пам’ятника М.С. Грушевському.

         Культурно-мистецькі акції патріотичної спрямованості відбулися у міських парках культури та відпочинку: 23 серпня 2014 року в Центральному парку культури і відпочинку.

          24 серпня 2014 року в парках культури та відпочинку «Перемога» і «Партизанська слава». На Співочому полі Печерського ландшафтного парку в неділю, 24 серпня 2014 року, Київським міським центром народної творчості та культурологічних досліджень було проведено національно-патріотичну концертну програму за участю кращих аматорських хорових та хореографічних колективів  м. Києва.

           Цього року програма святкування Дня незалежності поповнилась ще одним цікавим заходом: 24 серпня на Літній естраді Міського саду в Центральному парку культури та відпочинку в рамках фестивалю «Kyiv Open Air» було проведено Перший фестиваль «Мушля Джаз», участь у якому взяли  провідні українські джазові музиканти.

             У рамках святкування Дня незалежності України в бібліотеках столиці було організовано низку просвітницьких заходів: книжкову виставку «Хай квітне моя Україна» в Київській міській спеціалізованій бібліотеці «Молода гвардія», літературно-ілюстративну виставку «Національні символи України» в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки. У Центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка організовано художню виставку «Пізнаймо Україну» та літературний огляд «Допоки світить праведна зоря — шануймо рідну Україну».  Проведено тематичні години та бесіди в районних бібліотеках.

        З нагоди свята в Музеї історії міста Києва відкрилася виставка творів митців-шістдесятників "Спалах". До експозиції увійшли близько ста творів понад тридцяти художників, які надав зі своїх фондів недавно відкритий Музей шістдесятництва. На урочистому відкритті виступали: письменник, філософ Євген Сверстюк, народний художник України, академік Національної академії мистецтв України Василь Перевальський, заслужений художник України, лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка, премії В. Стуса Людмила Семикіна, заслужений художник України, лауреат премії імені В.Стуса Галина Севрук, поет, драматург, державний та громадський діяч Іван Драч. Виставка триватиме до 28 серпня 2014 року .

         24 серпня 2014 року в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відбулося музейне свято «Це ми, Господи!...». В рамках якого пройшли: безкоштовні тематичні ігри для дітей; майстер-класи з писанкарства, петриківського розпису, витинанки, виготовлення ляльки-мотанки; лотерея «крилатих»  висловів і фраз про Україну, відкриті екскурсії, фото в національному вбранні.

         В суботу-неділю 23-24 серпня 2014 року біля столичного Музею Івана Гончара пройшов ярмарок за участі народних майстрів. Окрім продажу виробів працівники музею збирали листівки з побажаннями до вояків в зоні АТО та провели аукціон, гроші від продажу якого йтимуть на допомогу військовим.

            У дитячих спеціалізованих кінотеатрах «Факел», «Старт», «Промінь», «ім. Чапаєва» з нагоди відзначення Дня незалежності України відбувся показ анімаційного фільму «Моя країна – Україна».

      24 серпня у кінотеатрі «Флоренція» спільно з Деснянською районною державною адміністрацією було організовано творчу зустріч з видатним українським кінорежисером, сценаристом та актором Михайлом Іллєнком з показом кінострічки «Той, хто пройшов крізь вогонь». В урочистій частині заходу взяли участь народні депутати України, керівництво Деснянського району, актори та відомі діячі мистецтв.

         23 та 24 серпня 2014 року на території пам’ятки архітектури XI століття, наразі у приміщенні музею «Золоті ворота» (ст. м. «Золоті ворота», вул. Володимирська, 40-А) відбувся прем’єрний показ вистави «Ярослав Мудрий» за мотивами історичної поеми "Ніч у Вишгороді" лауреата Національної премії ім. Т.Г.Шевченка Леоніда Горлача. Вистава створена творчою групою Київського театру «Золоті ворота», як емоційний мистецький відгук на сучасні драматичні події в Україні, своєрідний  маніфест єдності українського народу. Режисер – заслужений діяч мистецтв Валерій Пацунов, композитор – народний артист України, лауреат Національної премії ім. Т.Г.Шевченка Євген Станюкович.

         Управління національностей і релігій Департаменту культури сприяло проведенню молебнів за Україну та український народ. релігійними організаціями м. Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку