Головна  →  Новини  →  9 липня 2014

Звіт щодо діяльності Департаменту культури за І півріччя 2014 року БІБЛІОТЕКИ

БІБЛІОТЕКИ

 

За звітний період мережа публічних бібліотек міста збережена і становить 139 бібліотек.

Незважаючи на складну ситуаціюв І півріччі ц.р.бібліотеки працювали в штатному режимі та обслуговували користувачів. У своїй роботі вони використовують нові форми та методи роботи, зокрема: проводять он-лайн конференції, спілкуються зі своїми колегами через Скайп тощо.

14 лютого ц.р. на базі Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки в рамках проведення консультацій із громадськістю  відбулося розширене засідання Ради директорів публічних бібліотек міста Києва за участю представників Департаменту культури, Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), центральних міських бібліотек, централізованих бібліотечних систем районів міста Києва, Української бібліотечної асоціації та користувачів бібліотек. Учасники обговорили питання ролі публічних бібліотек у житті киян, підсумки їх діяльності за 2013 рік та перспективи розвитку бібліотечної галузі міста на 2014 рік.

 

Проблеми

 

Проблемним залишається питання поповнення фондів публічних бібліотек міста та покращення матеріально-технічної бази бібліотек, на що останнім часом і в цьому році кошти не виділялися.

Проте, слід зазначити, що колективами центральних міських бібліотек проводиться робота з пошуку позабюджетних джерел поповнення фондів. І за рахунок подарунків від видавництв, окремих громадян, організацій, авторів книг за звітний період до публічних бібліотек міста надійшло книг на суму близько 1 млн грн.

Щодо збереження надбавок бібліотечним працівникам на сьогодні директорами центральних міських бібліотек підготовлені листи.

Перейти до спискуВерсiя для друку