Головна  →  Новини  →  9 липня 2014

Звіт щодо діяльності Департаменту культури за І півріччя 2014 року ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНІ ЗАКЛАДИ

ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНІ ЗАКЛАДИ

 

На сьогодні збережена мережа театрально-концертних закладів:

-         18 театрів (серед яких Київська мала опера, що перебуває наразі в стадії становлення)

-         6 концертних організацій

-         Агентство по обслуговуванню театральної та концертної діяльності

-         Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень

-         Київська міська галерея мистецтв "Лавра"

 

На виконання рішення Колегії до мережі будуть приєднані 2 районні театри: «Актор» (Шевченківський район) та «Дивний замок» (Солом’янський район).

 

Відповідно до Календарного плану на 2014 рік Департаментом культури  було заплановано провести більше 50 заходів.

Однак, у зв’язку із складною політичною ситуацією в нашій державі масово відміняються заплановані концерти і виступи на урочистих заходах (до Дня Перемоги, Дня Конституції України, Дня незалежності України тощо). Крім того, Постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2014 №65 припинила використання бюджетних коштів для фінансування мистецьких заходів, що обмежило реалізацію нових цікавих проектів.

Однак, департамент винайшов можливості щодо проведення 12 мистецьких акцій:

-         концерту до Дня Перемоги у парку «Перемога».

-         заходів до Дня Києва: концерту на Співочому полі, фестивалю «Парад культур» на Оболонській набережній та вручення Мистецької премії «Київ» у 7-ми номінаціях.

-         Урочистої церемонії вручення Театральної премії «Київська пектораль» у 15 номінаціях.

-         6 заходів було проведено з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Шевченка (фестивалі, виставки, пленери) Крім того велика кількість заходів проводилася не за бюджетні кошти: відзначення ювілею Кобзаря та його перепоховання біля пам’ятника Шевченку, фестивалі, вистави в театрах тощо.

 

В театрально-концертних закладах є і проблеми:

-         Незадоволення ряду муніципальних творчих колективів своїм керівництвом (питання наразі вирішуються).

-         Неможливість виконання у важких економічних умовах завищеного річного плану муніципальними концертними колективами, які не мають своїх концертних площадок для здійснення основної діяльності. З цього питання 08.07.2014 відбулася нарада з керівниками колективів, за результатами якої  було підготовлено проект рішення «Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 18 серпня 2011 року №1465 «Про затвердження граничного відсотка фінансової підтримки закладів культури і мистецтва».

-         До цього часу не вирішено питання з Будинком Актора (Ярославів Вал, 7) – за пропозицією народного депутата України О.Бригинця рішенням постійної комісії Київради з питань власності встановлено мораторій на будь-які дії щодо використання приміщень вказаного будинку.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку