Головна  →  Новини  →  5 червня 2014

Відкриття виставки "Наша реальність (навіяне Майданом)" у Музеї історії міста Києва.

Відкриття виставки "Наша реальність (навіяне Майданом)" у Музеї історії міста Києва.

      3 червня 2014 року в Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва (вул. Б. Хмельницького,7) відкрилася виставка творів Світлани Бринюк, Гліба Вишеславського, Олексія Зінченка та Марини Шкарупи «Наша реальність (навіяне Майданом)».

      Згадуючи минуле, ми захоплюємося і дивуємося яскравому й цілісному характеру, фундаментальному світосприйняттю, притаманному минулим епохам, де кожна справа – навіки, а особистість була невіддільною від роду, нації, держави, гільдії.

      Нині все скороминуче і мінливе. Цілісність і фундаментальність місцями замінено поверховістю і поспішністю. Все більше стирається самоідентифікація. Держави і нації «сплавлюються» у нову формацію людей…

      Та настає час, коли пробуджується генетичне, коли єство єдиним поривом піднімається на захист гідності та історичної пам’яті. Й тоді кожен по-своєму, зі своїм власним розумінням і відчуттями дає волю творчому польоту та уяві. Надто, коли йдеться про своє, сокровенне…

      Чотири різні за своїм світосприйняттям, напрямком творчості та поглядами на оточуючий світ майстри співпереживають разом із соціумом київські, чи пак  українські події останнього півріччя. Хтось відверто і щиро, а хтось тихо і стримано через свої твори стає на захист правди і добра, справедливості і миру.

      Навіяне майданом єднає мистецькі душі на єдиній життєвій платформі, утверджуючи чисті вічні і правдиві ідеали.

      Стримані, теплі живописні «ноктюрни» Світлани Бринюк з декларативно-світлим, ошатним та урочистим характером; абстрактно-формальний, з новими гранями форм та «джазовим» розлогим звучанням кольору живопис Гліба Вишеславського; відсторонений погляд на зовнішні події через призму себе, та узагальнені своїм внутрішнім проживанням символічні образи в роботах Олексія Зінченка, а також грайливі накладання шарів реальності та змістів у творах Марини Шкарупи.

      Виставка працюватиме до 2 липня 2014 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку