Головна  →  Новини  →  4 червня 2014

Творче бієнале живопису учнів художніх шкіл.

З 4 червня 2014 року в Національному музеї Тараса Шевченка за ініціативи Київського методичного центру закладів культури та навчальних закладів працюватиме творча бієнале живопису учнів художніх шкіл, художніх відділень шкіл мистецтв міста Києва«Мистецька палітра Києва».

Бієнале живопису – презентація кращих творчих робіт учнів старших класів, випускників дитячих художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв міста Києва, лауреатів міських, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, яка проводиться раз на два роки.

За багаторічною традицією для підсумкової виставки молодим художникам відкривають двері провідні музеї Києва. З нагоди святкування 200-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка цьогорічна бієнале живопису «Мистецька палітра Києва» проводиться в Національному музеї Тараса Шевченка під гаслом «Всім серцем любіть Україну!». Ідеєю виставки, її філософією є збереження традицій української національної школи малярства, плекання патріотичних почуттів і виховання у молоді шанобливого ставлення до духовних традицій та культурної спадщини українського народу; виявлення професійного рівня та творчого потенціалу учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, популяризація робіт юних художників та презентація їх широкому глядацькому загалу, а також професійному колу митців.

На виставці представлено 86 робіт учнів старших класів і випускників дев’яти дитячих художніх шкіл (5–6 класи) та десяти художніх відділень шкіл мистецтв (6–8 класи). Тематика робіт різноманітна: від натюрмортів до композицій, пов’язаних з українськими традиціями і творчістю Т. Г. Шевченка. Та об’єднавчою ідеєю для усіх робіт є любов до рідного краю. Переважна більшість представлених робіт виконана в техніках акварелі,гуаші, темпери, акрилу, які є  базовими в художньому навчанні дітей.  Техніки акварелі та гуаші не тільки вчать учнів розумінню кольору, але й готують їх для знайомства з олійним живописом. 

Композиційним центром виставки є «Дерево життя» - писанкове дерево, результат колективної творчості учнів під час проведення свята «Писанкове воскресіння».

Бієнале триватиме з 4 по 15 червня 2014 року.

 Діти художніх шкіл та шкіл мистецтв будуть відвідувати виставку безкоштовно.


Дата прийняття: 4 червня 2014

Номер документа: .

Файл документа: Афіша1а.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку