Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  30 листопада 2016

Відкриття нового 47 сезону Київської дитячої філармонії

Відкриття нового 47 сезону Київської дитячої філармонії

   27 листопада 2016 року у музично-просвітницькому житті Києва відбулась яскрава подія – відкриття нового 47-ого сезону Київської дитячої філармонії. Свого часу в кінці 60-х років  ХХ ст. така програма за участі талановитих дітей стала першою ластівкою серед усіх 15 республік колишнього Радянського Союзу.

   За основу концертної діяльності дитяча філармонія обрала принцип «Мистецтво дітей – дітям» й ось вже котрий рік з успіхом втілює його у життя.

   Відкриття нового сезону за багаторічною традицією проходило у Колонній залі ім. М.В. Лисенка. Усіх слухачів ще у фойє Національної філармонії зустрічала музика у виконанні Народного художнього колективу «Сувенір» дитячо-юнацького центру Дарницького району міста Києва (керівник – Олександр Білошапка). Також у фойє експонувалась виставка художніх творів юних художників, які стали переможцями міського конкурсу «Мій Київ 2016».

   Програма концерту-відкриття була цікавою і насиченою. У концерті взяли участь юні музиканти-переможці VII міського фестивалю української пісні.

   Хорові колективи, народні і естрадні оркестри, солісти-вокалісти та інструменталісти – кожен з них виконував твори, в основі яких покладені українські мелодії в різних стилях: класичному, естрадно-джазовому та народному. На завершення концерту проводжав слухачів маршами оркестр духових інструментів Дитячої музичної школи № 7 ім. І. Шамо Солом’янського району столиці.

   Організаторами абонементного циклу Київської дитячої філармонії незмінно залишаються Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів.

Файл документа: КДФ_47-1.Still017.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку