Головна  →  Новини  →  17 листопада 2016

Проведення ХXIII Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів "КРОК–2016".

Проведення ХXIII Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів "КРОК–2016".

      З 18 по 20 листопада 2016 року в Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) відбудеться ХXIII Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК–2016: У рідній гавані».

      Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК», заснований Міністерством культури України, Державним агентством України з питань кіно та Національною спілкою кінематографістів України, уже 27 років знайомить не лише професіоналів, а й глядачів із найкращими зразками вітчизняного та світового анімаційного кіно, як сучасного, так і класичного. В рамках фестивалю традиційно відбуваються зустрічі режисерів із глядачами, майстер-класи, тематичні кінопокази і ретроспективні сеанси.

      Цьогорічний фестиваль присвячений творчості «молодих» – до конкурсної програми увійшли  фільми-дебюти, дипломні роботи студентів, а також анімаційні фільми, створені під час навчання в період з липня 2014-го по червень 2016 року.

      На участь у фестивалі було подано 1 082 фільми з 52 країн. За підсумками селекції, до конкурсу «КРОКу» відібрали 73 стрічки. За нагороди фестивалю змагатимуться режисери студенти кінематографічних навчальних закладів з 28 країн світу.

      Україну цього року в конкурсній програмі фестивалю представлятимуть сім фільмів:

  • «Мамо», реж. Тетяна Полянська
  • «Горілка», реж Клім Климчук
  • «Колискова», реж. Неля Білик
  • «Балада про великого Педагога», реж. Ганна Кривоніс
  • «Сонце, місяць та зірки», реж. Аліна Казак
  • «За небокраєм», реж. Максим Соболевський
  • «Кобзар 200», реж. Богдан Шевченко

      Оцінюватиме «молоді» роботи журі, до складу якого увійшли українські режисери-аніматори, художники, викладачі, відзначені чималою кількістю міжнародних премій та нагород: Євген Сивоконь − Голова журі,Манук Депоян, Олена Касавіна, Степан Коваль, Олег Педан.

      Цьогорічний фестиваль «КРОК–2016: У рідній гавані» відбуватиметься за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Департаменту культури Київської міської державної адміністрації та під патронатом Посольства Швейцарії в України.

      Довідки за телефоном 287-52-80.

[email protected]

 

 

 

Програма заходу:

 

18 листопада

 Червона зала Будинку кіно

18.30

 церемонія Відкриття фестивалю «КРОК–2016: У рідній гавані»

Показ конкурсної програми

 

19 листопада

Червона зала Будинку кіно

 12.00

Творча зустріч Ізабель Фавез із глядачами, представлення програми фільмів для дітей

Синя зала Будинку кіно

14.00

майстер-клас режисерки «Розповіси мені історію»

Ізабель Фавез – цьогорічний почесний гість фестивалю– швейцарська режисерка, аніматор, художник, викладач, володарка міжнародних премій та нагород, роботи якої були представлені у конкурсних програмах Берлінале («Морський ланцюг», 2003, «Повітряна пошта», 2015) та Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів Ансі («Морський ланцюг», 2003, «Чужа валіза», 2009).

 16.30

Червона зала Будинку кіно

вечір пам’яті Президента фестивалю «КРОК» Едуарда Назарова – режисера і художника, народного артиста Росії, лауреата Державної премії Росії, автора анімаційних фільмів

«Жив-був пес», «Пригоди мурахи», «Мартинко» та інших, які отримали широку любов глядачів і увійшли до світової скарбниці анімаційного мистецтва

18.15

Червона зала Будинку кіно

Показ конкурсної програми

 

 

20 листопада  

Червона зала Будинку кіно

14.00

спеціальна подія фестивалю − показ повнометражного анімаційного фільму члена журі «КРОКу» Манука Депояна «Микита Кожум’яка»

17.00

Показ конкурсної програми

18.45

ретроспектива стрічок Ізабель Фавез за участі автора

20.00

Церемонія закриття фестивалю

 

 

Файл документа: unnamed.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку