Головна  →  Новини  →  4 жовтня 2016

6 жовтня відбудеться відкриття ХI Днів Польського Кіно в Україні.

      Польський Інституту у Києві,Польський Інститут Кіномистецтва та КП "Київкінофільм" запрошують відвідати ХI Дні Польського Кіно в Україні.

      Дні Польського Кіно в Україні – власний проект Польського Інституту у Києві. Традиційно у програмі представлено шість найкращих польських фільмів, створених впродовж останніх двох років. Глядачі матимуть змогу познайомитись з найновішими роботами режисерів, чиї фільми свого часу були представлені в Україні у рамках Днів Польського Кіно та на інших кінофестивалях, зокрема фільми Бориса Ланкоша, Кшиштофа Копчинського, Кінги Дембської, Малгожати Шумовської та Даріуша Гаєвського.

      В рамках ХІ Днів Польського Кіно з нагоди 75-річчя від дня народження всесвітньовідомого польського режисера Кшиштофа Кесльовського у столичному кінотеатрі «Ліра» буде представлено фільми майстра польського та французького періодів творчості.

      Цього року фестиваль проходитиме з 06 по 12 жовтня у Києві, Вінниці, Луцьку, Маріуполі, Одесі та Харкові.

      Прес-конференція з нагоди відкриття заходу відбудеться 06 жовтня 2016 року о 17.00 у Культурному центрі  "Кінотеатр «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19, зал Сінематека).

      У часники прес-конференції: Ева Фігель – Директор ПІ у Києві, Влодзімєж Нідерхаус – директор студії документальних і художніх фільмів у Варшаві, Януш Маєвський – режисер фільму "Ексцентрики", Пилип Іллєнко – голова Державного Агентства України з питань кіно, Лариса Зубенко – заступник директора КП "Київкінофільм". По закінченні – перегляд фільму «Ексцентрики» (2015).

 

https://cloud.mail.ru/public/3pJp/7ZHDxAXWF

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку