Головна  →  Новини  →  13 травня 2014

Відкритий лист Громадській раді при Київській міській державній адміністрації

Відкритий лист

Громадській раді при Київській міській державній адміністрації

 

Останнім часом через Інтернет ЗМІ під авторством голови Громадської гуманітарної ради при КМДА Бурмаки М.П. поширюється неправдива та провокаційна інформація щодо діяльності керівництва Департаменту культури (посилання тут - http://maryna-burmaka.com.ua/resonance/4/192.html).

Зрозуміло, дописувачка балотується до Київської міської ради і намагається привернути до себе увагу виборців та оправдати «результативну» діяльність Громадської гуманітарної ради, щоб як мінімум, після поразки на виборах у Київраду, переобратись головою  Громадської гуманітарної ради на новий строк. При цьому, як і належить громадському діячу, підігріваючи інтерес публіки до власної особистості, Бурмака М.П. не несе політичної відповідальності перед виборцями за розповсюдження неправдивої інформації.

Наприклад, Бурмака М.П. обвинувачує директора Департаменту культури у нецільовому використанні бюджетних коштів, у корупційних діяннях , а для завершення демонічного образу Зоріної С.І. визнає останню винною у розгоні «дитячого Євромайдану».  При цьому, жодних документальних підтверджень виявленої незаконної діяльності Бурмака М.П. виборців не забезпечує. Достатньо вірити на слово?

Тому, інформуємо громадськість про таке.

  1. Станом на теперішній час Державною фінансовою інспекцією у місті Києві розпочато планову ревізію фінансово-господарської діяльності Департаменту культури за 2010-2013 роки.  Результати ревізії будуть нами оприлюднені.
  2. Компетентними органами рішень  щодо притягнення Зоріної С.І. до відповідальності за корупційні діяння  не приймалось.
  3. Згідно з даними Тимчасової слідчої комісії Верховної ради України щодо розгону «дитячого Євромайдану», на адресу ГУ МВС України в місті Києві у листопаді 2013 року було направлено лист про необхідність забезпечити охорону громадського порядку на Майдані Незалежності за підписом виконуючого обов’язки першого заступника директора Департаменту культури Ліновицької В.Т.
  4. Розпорядженням голови КМДА від 28 квітня 2014 року Ліновицьку В.Т. увільнено від виконання обов’язків першого заступника директора Департаменту культури.
  5. Директора Київського національного музею «Київська фортеця» Кулініча В.Я. поновлено на цій посаді, але вже місяць як він без поважних причин не приступає до виконання своїх обов’язків , проте намагається через суд стягнути кошти з музейного закладу за вимушений прогул.
  6. У київському муніципальному театрі опери і балету для дітей та юнацтва оголошено конкурс на заміщення вакантної посади художнього керівника театру.

Це фактичні обставини, які спростовують висловлювання Бурмаки М.П. і підтверджуються документально.

Тож, причини  поширення недостовірної але «гарячої» інформації зрозумілі. Бурмаці М.П. напередодні виборів потрібне інформаційне поле.

Проте перебуваючи на посаді голови Громадської гуманітарної ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) слід дотримуватись професійної компетентності при прийняття рішень та етичної поведінки під час публічних висловлювань.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку