Головна  →  Новини  →  8 липня 2016

Відкриття інсталяції «Населяючи тіні».

      09 липня 2016 року о 17.00 в рамках проекту «Суспільна угода» Міжнародного благодійного фонду «ІЗОЛЯЦІЯ» відбудеться відкриття тимчасової інсталяції «Населяючи тіні» мексиканської мисткині Синтії Гутьєррес на місці поваленого пам’ятника В.Леніну на бульварі Тараса Шевченка у місті Києві. Інсталяція триватиме до 14 липня.

      Проект Синтії Гутьєррес було обрано міжнародним журі в результаті відкритого конкурсу серед 21 заявки від художників і мистецьких колективів з різних країн світу. Проект «Суспільна угода», що складається з виставки, інтервенції Синтії Гутьєррес та публічної програми, є спробою створення дискусійного простору між мистецькою спільнотою, суспільством та владою для обговорення статусу та функціонування пам’ятних об’єктів у міському середовищі на прикладі пам’ятника В.Леніну.

      Інсталяція «Населяючи тіні» дозволить кожному піднятися сходами та зайняти порожній простір п’єдесталу на кілька хвилин. Щоб розміркувати про минуле, потрібно «оселитися» в його тінях, самим стати новими рухливими статуями і таким чином відкрити новий горизонт. Отже, тимчасовий пам’ятник, вбудований у залишки старого монументу, апелює не тільки до зведеної конструкції, скільки до людей, які його створюють своїми рухами, своєю присутністю, ідеями. «Населяючи тіні» – це свого роду пам’ятник в процесі будівництва, де кожен є частиною ідентичності, яка змінюється з плином часу і з людьми.

Перейти до спискуВерсiя для друку