Головна  →  Новини  →  29 червня 2016

Інформація щодо виставки «Врятовані скарби Італії. 17 картин з Музею Кастельвеккіо у Вероні», організованої у Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків

26 червня ц.р. у одному із найвідоміших музеїв України, київському муніципальному закладі – Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків завершила роботу виставка 17-ти творів живопису доби Італійського Відродження з Музею Кастельвеккіо у Вероні.

Виставку відкривав Президент України П.О.Порошенко, який наголосив на унікальності цієї культурно-мистецької події в контексті успішного європейського поступу нашої держави.

Для публічного огляду експозицію було відкрито з 14 до 26 червня, і, безперечно, вона стала однією з найяскравіших культурних подій у Києві за останні декілька років.

З першого і до останнього дня під Музеєм Ханенків шикувалися величезні черги бажаючих на власні очі побачити шедеври 15 – 16 століть – сакральні образи, світські портрети, пейзажі і релігійні композиції пензля Якопо Тінторетто, Антоніо Пізанелло, Якопо Белліні, Андреа Мантеньї, Джована Карото, Пітера Пауля Рубенса…

Така невтолима жага до прекрасного киян і гостей столиці України стала чи не найвищою винагородою для всього колективу Музею Ханенків.

Ідучи назустріч побажанням численних глядачів, музей працював без вихідних, робочий день було продовжено з 10-ї ранку до 20-ї вечора. За попередніми підрахунками за час демонстрації виставки її відвідало близько 20 000 глядачів – дітей і дорослих, студентів і пенсіонерів.

Незабаром на врятовані твори чекає дорога до Італії – повернення у рідні стіни Музею Кастельвеккіо.

Дякуємо колективу Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків за професійність і відданість музейній справі.

Перейти до спискуВерсiя для друку