Головна  →  Плани роботи центру  →  10 червня 2016

Нарада директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м. Києва

Нарада директорів  початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м. Києва

   10 червня 2016 року у залі Департаменту культури відбулася підсумкова нарада директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м. Києва. В нараді, окрім директорів, взяли участь перший заступник директора Департаменту культури – начальник управління мистецтв та культурно-освітніх закладів Анжияк С.М., директор, головний бухгалтер та методисти Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів.

   Підсумки роботи Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м. Києва підвів голова її Президії – заслужений працівник культури України, директор КДМШ № 35 Шаліт О.Г. Він проаналізував діяльність Ради за 1915-1916 навчальний рік, зупинившись на позитивних та негативних моментах.

   Потім звітував Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів. Його директор Чуніхіна І.В. висвітлила численні методичні заходи, що проводилися протягом року, а завідувач мистецько-відділу Центру Черепович О.О. докладно розповіла про організацію міських та всеукраїнських конкурсів. Особливу увагу було приділено обговоренню плану основних навчально-методичних заходів на 2015 – 2016 навчальний рік.

   Про діяльність у минулому році Київської дитячої філармонії та планування її роботи на наступний рік доповідав голова організаційно-художньої ради – заслужений діяч мистецтв України, директор Київської дитячої школи мистецтв ім. С. Турчака Єрошевський М.Й.

   Також на Нараді розглядалося питання про перейменування початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів у дитячі мистецькі школи, як це прописано у проекті нового Закону «Про освіту». Ця пропозиція містилася у листі заступника міністра культури України Фоменка С.В. від 27.05.2016 року № 18-07/7-4/13-16, що надійшов у Президію Ради директорів. В результаті обговорення цього питання було ухвалено рішення звернутися до органів управління з проханням залишити стару назву. Підставою для такого рішення стала думка більшості присутніх, що зміна назви не несе змістовного навантаження, однак тягне за собою необхідність переробки усієї нормативної бази діяльності зазначених закладів і, відповідно, потребує значних фінансових витрат.

   Нарада директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м. Києва, що відбулася 10 червня, стала останньою у 2015-2016 навчальному році. Наступна нарада відбудеться наприкінці серпня і відкриє новий навчальний рік.

Файл документа: 13343109_598270773687989_9185337086957019879_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку