Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  3 травня 2016

Культурно-мистецька акція «Пам’ятаємо – перемагаємо» (звіт)

Культурно-мистецька акція «Пам’ятаємо – перемагаємо» (звіт)

   03 травня 2016 року на вул. Хрещатик відбулася культурно-мистецька акція «Пам’ятаємо – перемагаємо» з нагоди Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ініціаторами акції виступили Київська міська державна адміністрація, Департамент культури, управління/відділи культури районних в м. Києві держадміністрацій та Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів.

   Акція розпочалася об 11.00. Учні художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв розташувалися на проїжджій частині, яку було перекрито для руху машин, та намагалися за допомогою різноманітних живописних технік втілити у малюнках своє уявлення про мир. Так, учні Дитячої школи мистецтв № 4 Дарницького району кольоровими крейдами створили монументальне полотно на тему «Як тебе не любити, Києву мій», а юні представники Оболонського району намалювали величезне дерево, населене всілякими птахами та тваринами, що мирно уживалися одним поряд одним. Окрім багатоскладових композицій на асфальті, діти малювали на планшетах, використовуючи для цього олівці, фломастери, фарби. Ці малюнки потім були виставлені на великих стендах для перегляду киянами та гостями столиці, а деякі – подаровані юними авторами воїнам АТО, які також з інтересом спостерігали за творчим процесом, що відбувався у них на очах.

   Дуже зацікавили пересічних громадян розгорнуті вздовж вул. Хрещатик імпровізаційні майстерні, де викладачі дитячих художніх шкіл та дитячих шкіл мистецтв навчали бажаючих техніці виготовлення різноманітних виробів декоративно-ужиткового мистецтва. Особливим попитом користувалася майстерня з виготовлення квіткових прикрас на віночки: дівчата із задоволенням переймали необхідний у цій справі досвід.

   З 13.30 до 15.40 на східцях будівні КМДА відбувся концерт за участю учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв. Програма концерту включала переважно пісні українських композиторів, добре відомі та улюблені народом, а також класичні інструментальні твори. Сподобалися глядачам і хореографічні композиції, представлені на їх суд учнями дитячих шкіл мистецтв.

   Культурно-мистецька акція «Пам’ятаємо – перемагаємо», проведена 03 травня на Хрещатику, стала важливою складовою численних святкових заходів, які відбувалися і відбуватимуться у столиці протягом перших травневих днів. Дякуємо організаторам та учасникам акції!

 

Файл документа: 13151471_233482567016542_1044726397676070668_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку