Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  24 квітня 2016

Заключний концерт VII міського Фестивалю української пісні «Квітневі зірки» (в рамках Київської дитячої філармонії)

Заключний концерт VII міського Фестивалю української пісні  «Квітневі зірки» (в рамках Київської дитячої філармонії)

   24 квітня 2016 року о 12.00 у Колонному залі Національної філармонії України (Володимирський узвіз, 2) відбувся заключний концерт цьогорічного сезону Київської дитячої філармонії, який, за традицією, називався «Квітневі зірки». Зазвичай до програми фінального концерту входять виступи тих солістів і колективів дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв Києва, які протягом поточного навчального року здобули призові місця на різноманітних конкурсах – міських, всеукраїнських, міжнародних. Однак у рік проведення Фестивалю української пісні «Квітневі зірки» запалюють саме його учасники. Так сталося і нинішнього разу.

   Фестиваль української пісні бере початок з кінця 1990-х років. Його головна мета, за задумом організаторів, полягає у широкому пропагуванні пісенної спадщини нашої країни – народної і авторської, старовинної і сучасної, поданої в аутентично-фольклорній, строго академічній або естрадно-джазовій манері. Кожен з попередніх шести фестивалів демонстрував інтерес до української пісні з боку юних виконавців, їх бажання долучитися до музичної скарбниці своєї Батьківщини. Однак нинішній, сьомий, фестиваль буквально вразив численністю учасників та розмаїттям музичних номерів. Тут були представлені хори і оркестри, ансамблі і солісти. Українська пісня дивувала в дитячому виконанні стильовою багатошаровістю та контрастами тембрових барв, адже, за умовами фестивалю, пісня звучала не тільки як вокальний жанр, але й як інструментальна обробка, варіації, попурі.

   Фестиваль розпочав свій рух столицею з відбіркового туру у школах, наступний, другий, тур пройшов у формі районних концертів. Авторитетне журі прискіпливо оцінювало виступи учнів та учнівських колективів, намагаючись відібрати найкращі з них для участі у заключному концерті. Однак через дуже високий рівень виконання ця задача виявилася занадто складною, і журі змушено було сформувати дві концертні програми, друга з яких восени відкриє новий сезон Київської дитячої філармонії.

   І дійсно, на заключному концерті Фестивалю української пісні відбулося справжнє свято: чудова музика, феєрія фарб, піднесена атмосфера і щасливі діти, які виконували на головній національній сцені улюблені пісні свого народу. Перед початком концерту директор Департаменту культури КДМА Попова Діана Олегівна вручила грамоти за підготовку та проведення VII міського Фестивалю української пісні начальникам управлінь (відділів) культури районних в м. Києві державних адміністрацій та директорам шкіл естетичного виховання.

   У фойє філармонії експонувалися творчі роботи юних художників – учнів київських дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв – на українську тематику. Також перед початком концерту у фойє грав біг-бенд «Браво» (ДМШ № 10, керівник Віталій Кузьменко), створюючи у гостей чудовий настрій та налаштовуючи їх на святкову подію.

   На останнє хочеться констатувати: чи не найважливішим підсумком проведеного Фестивалю є те, що в особі його учасників ми побачили нове покоління українців – таких, які люблять та цінують свої пісні, свої традиції і свою країну!

 

Файл документа: 13102776_578844875630579_2854467656556827822_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку