Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  20 квітня 2016

Міський концерт «Голос віолончелі» та нагородження переможців міської олімпіади з музичної літератури

Міський концерт «Голос віолончелі» та нагородження переможців міської олімпіади з музичної літератури

   20 квітня 2016  у актовій залі Київської дитячої музичної школи № 3 ім. В. Косенка відбувся міський концерт «Голос віолончелі». В концерті взяли участь учні київських шкіл естетичного виховання – від початківців до випускників. На початку концерту викладач-методист КДМШ № 23 Баштан Леся Сергіївна розповіла про традицію щорічного проведення віолончельних концертів, адже цей інструмент – досить рідкий в стінах початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів – потребує підтримки. Вона подякувала завідувачу відділом струнно-смичкових інструментів КДМШ № 3 ім. В. Косенка, викладачу-методисту Новіковій Надії Миколаївні, яка є ініціатором та беззмінним організатором проекту. Також Леся Сергіївна Баштан підкреслила, що такі різні на перший погляд дисципліни як гра на інструменті та музична література насправді тісно пов’язані між собою, і діти, що мають талант грати на інструменті, не можуть не цікавитися історією музики, так саме і навпаки – інтерес до музичної літератури викликає бажання відвідувати концерти та самим музикувати.

   Відкривав цьогорічний концерт ансамбль віолончелістів «Надія» (керівники Новікова Н.М. та Новікова М.В.), до складу якого входять дорослі учні вечірньої музичної школи ім. К. Стеценка. Вони виконали контрастні за характером твори: українську народну пісню «Місяць на небі» в обробці О. Гоноболіна, «Хабанеру» Ж. Бізе, «Естрадну п’єсу» М. Скорика. Стильове та жанрове розмаїття відрізняло і концертну програму в цілому: Й.С. Бах та М. Лисенко, Й. Гайдн та Б. Лятошинський, Л. Бетховен та Ц. Кюї, Е. Гріг та Л. Шукайло, А. Дворжак та Я. Степовий. На закінчення концерту знов грав ансамбль віолончелістів – цього разу це був учнівський колектив «Натхнення», що представляв ДМШ № 13 ім. М. Глінки (керівник Шарій Г.П.).

   Перед останнім номером концерту відбулося нагородження переможців міської Олімпіади з музичної літератури, що проходила 12 березня. З вітальним словом до переможців звернулася методист Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів Ричихіна Любов Володимирівна. Вона підкреслила, що одну дуже цінну винагороду діти вже отримали – прекрасну музику, яка звучала в концерті «Голос віолончелі». І хто, як не юні знавці музичної літератури в змозі оцінити та зрозуміти втілене композиторами та передане виконавцями багатство картин, образів та емоцій. Ричихіна Л.В. вручила переможцям Олімпіади дипломи та прекрасні книжки, які, безумовно, зацікавлять шанувальників мистецтва. 

Файл документа: 13001218_577404399107960_995958351387939754_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку