Головна  →  Новини  →  20 квітня 2016

«Ніч у бібліотеці» Заходи публічних бібліотек м. Києва в рамках програми VI міжнародного фестивалю «Книжковий арсенал»

20-24 квітня у Мистецькому Арсеналі (м. Київ, вул. Лаврська 10-12), до Всесвітнього дня книги і авторського права, триватиме  VI міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» — найбільша подія в Україні, що об’єднує  літературу і мистецтво.

Публічні бібліотеки м. Києва, місія яких полягає в реалізації просвітницької та культурно-дозвіллєвої діяльності, також беруть участь у цьому грандіозному святі книги, вже вкотре доповнюючи його програму цікавими заходами.

Цьогоріч бібліотеки включилися в програму «Книжкового арсеналу», пропонуючи усім зацікавленим з 23 на 24 квітня провести ніч у відділі мистецтв Публічної бібліотеки імені Лесі Українки для дорослих м. Києва (вул. Велика Житомирська, 4), Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія» (вул. Льва Толстого, 49), Центральній районній бібліотеці ім. М. Некрасова, що у Голосіївському районі (вул. Маричанська, 9 (раніше – вул. А. Бубнова), бібліотеці ім. Є. Кравченка, що у Дніпровському районі (вул. Ентузіастів, 51/24).

Любителів високого мистецтва запрошує відділ мистецтв Публічної бібліотеки імені Лесі Українки, що з 17.30 до 23.30 пропонує переглянути у театральному відеолекторії комічну оперу «Любов до трьох апельсинів» Сергія Прокоф’єва, фільм «Любов Жанни Ней» режисера Георга Пабста, створеного за романами Іллі Ерінбурга, прослухати лекцію «Серж Лифар в балетах Сергія Прокоф’єва», оглянути виставку фотохудожників «Стара гора Афон», взяти участь у майстер-класі з мистецтва батіку художниці Аліни Гриненко. Телефон для зв’язку: (044) 278-70-03.

Міська спеціалізована молодіжна бібліотека «Молода гвардія» розпочне програму «Бібліоночі» з 16.30, в рамках якої відвідувачі зможуть взяти участь у публічних дискусіях, презентаціях книг, майстер-класах з малювання від художника Олександра Грачова, декупажу, акторської майстерності від режисера Надії Сердюк і актора Василя Духновського, насолодитися літературним перформансом «Тиша в бібліотеці», взяти участь у музично-поетичній годині. Неповторну атмосферу програми забезпечить діджей Таня, нік – Yves. Телефон для зв’язку: (044) 288-11-74.

Бібліотека імені Є. Кравченка з 20.00 пропонує своїм відвідувачам музичний сет Сергія Кейна (comma.com.ua), годину креативу та інтерпретації «Замальовки з натури», малювання з дітьми крейдою перед входом у бібліотеку, акустичний виступ Кості Почтаря (5 Vymir). Для екстремалів з 23.00 до 3.00 пропонується пішохідний квест “В пошуках неповерненої книги”, а перепонами для нічних шукачів стануть: складна картотека, нерозгадані штампи, зашифровані назви творів та вулиці Русанівки, де зникають книги.

Любителям нічних переглядів до 5.00 ранку бібліотека пропонує серіал “Книжкова лавка Блека”/ Black books. Телефон для зв’язку:              (044) 295-09-04.

Центральна районна бібліотека ім. М. Некрасова запрошує відвідувачів «Книжкового арсеналу» з 16.00 і до півночі на літературно-вишивальне спілкування, майстер-клас з виготовлення паперової закладинки в техніці орігамі, перегляд авторських документальних фільмів письменника, кінорежисера, телеведучого, редактора журналу «Искатель в Украине»         А. Дмитрука з участю автора, бібліоквест «Історично-літературні загадки від давнини до сьогодення». Також на відвідувачів чекають відеопрезентації  та поетично-музичний марафон «Струни душі».

З 18.00 до 19.00 у сквері біля бібліотеки автори та виконавці:                  Я. Басаргіна, Р. Іщенко, Д Голубицький, Р. Барвінок виконають музичний пролог до «Ночі в бібліотеці». Телефон для зв’язку: (044) 257-63-58.

 

З детальною інформацією про VI міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» можна ознайомитися на сайті «Мистецького Арсеналу».

Перейти до спискуВерсiя для друку