Головна  →  Крилаті мрії МетодЦентр  →  18 квітня 2016

Концерт «Почуй музику словами жестів» (в рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії»)

Концерт «Почуй музику словами жестів» (в рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії»)

   18 квітня 2016 року о 13.00 у приміщенні Спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат № 18 в рамках благодійного дитячого мистецького проекту «Крилаті мрії» відбувся концерт дитячої філармонії ДМШ № 13 ім. М. Глінки «Почуй музику словами жестів».

   Концерт був призначений для дітей зі зниженим слухом, тому організатори концерту потурбувалися про те, щоб музичні номери, з яких складалася концертна програма, можна було не тільки чути, але й бачити. Так, у виконанні вокального тріо прозвучала відома пісня І. Поклада та Ю. Рибчинського «Чарівна скрипка»: дівчата одночасно співали та ілюстрували за допомогою спеціальних жестів зміст пісні. Інструментальна частина концертної програми включала популярні твори сучасної естради та кіномузики у звучанні контрастних за тембровими параметрами інструментів: скрипки, віолончелі, фортепіано, акордеону, барабана. І тут також – діти, які не могли почути музику, мали можливість переглядати на екрані цікаві пізнавальні матеріали, пов’язані зі змістом виконуваних творів: фрагменти з фільму «Пірати Карибського моря», площі та будівлі Парижу тощо.

   Маленьким глядачам дуже сподобалися своєрідні майстер-класи, які запропонували їм викладачі ДМШ № 13 ім. М. Глінки. Діти, запрошені на сцену з глядацького залу, вчилися грати на фортепіано, щоб вже через декілька хвилин, запам’ятавши найпростіший мотив, зіграти разом з викладачем фортепіанний дует. Бажаючі спробували оволодіти мистецтвом гри на скрипці, а потім розповіли іншим свої враження від цієї спроби.

   На закінчення концерту юні музиканти заспівали гімн України, що також супроводжувався сурдоперекладом.

   Ми дуже раді, що вихованцям Спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат № 18 сподобався концерт, про що вони і повідомили гучними оплесками.

 

Файл документа: 13055317_576361012545632_4459855016788581832_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку