Головна  →  Новини  →  29 березня 2014

Дні Польського Кіно в Україні

IX Дні Польського Кіно в Україні

10 — 19 квітня 2014

        Київ - кінотеатри «Жовтень», «ім.Чапаєва»,    Вінниця- кінотеатр «Родина»,

       Одеса - кінотеатр "Ю-Синема",  Донецьк - кінотеатр "КіноКульт",

       Тернопіль - кінотеатр "Палац кіно", Харків - кінотеатр   "8 ½ "

       Традиційно у програмі буде представлено сім найкращих польських фільмів, створених впродовж останніх чотирьох років. Цього року глядачі матимуть змогу познайомитись з найновішими роботами  відомих режисерів Анджея Вайди, Яцека Бромського, Ришарда Буґайського, чиї фільми свого часу були представлені в Україні у телевізійному та кінопрокаті.

      Дні Польського Кіно в усіх містах відкриє  новий фільм Анджея Вайди «Валенса. Людина з надії». Показ картини відбуватиметься і на Майдані у Києві. У столиці фільм представить сценарист, відомий польський письменник  Януш Ґловацький.

      У рамках Днів Польського Кіно у столичному кінотеатрі  «ім.Чапаєва» (вул. Велика Житомирська, 40, тел.272-41-00) відбудеться кіно- уїкенд  «Невідомий Поланський», присвячений одному з найконтроверсійніших польських режисерів.

                               Перелік фільмів у рамках кіно-уїкенду «Невідомий Поланський»:

                 18 квітня – короткометражні фільми Романа Поланського:  Двоє з шафою,   Лампа,  Коли янголи падають,  Зубний оскал,  Вбивство, Розтрощимо вечірку...,  Ссавці

                 19 квітня   Помста (2002)    Режисер: Анджей Вайда. В ролях: Януш Гайос, Анджей Теодор Северин, Роман Поланський. Фільм створений за  класичною комедією сімейного конфлікту Олександра Фредро,  яка написана в XIX столітті.

                Більш детальна інформація - http://www.polinst.kiev.ua/event848.html 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку