Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  26 березня 2016

Всеукраїнський конкурс виконавців на народних інструментах «Веселкове розмаїття»

Всеукраїнський конкурс виконавців на народних інструментах «Веселкове розмаїття»

   З 23 по 25 березня 2016 року у приміщенні КДМШ № 14 ім. Д. Кабалевського пройшов Всеукраїнський конкурс виконавців на народних інструментах «Веселкове розмаїття». Змагання проводилися серед солістів та ансамблів у шести (серед ансамблів – у п’яти) вікових категоріях. Кількість категорій було збільшено вперше у цьому році, що дало можливість долучитися до конкурсу не тільки учням початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, але й студентам вишів та викладачам.

   Кількість учасників, які змагалися у численних номінаціях (домра, гітара, цимбали, сопілка, балалайка, баян, акордеон, бандура, ансамблі малих та великих форм; оркестри), перевищувала 300 осіб. До Києва з’їхалися юні музиканти з понад 20 міст країни: Вінниці, Дніпропетровська, Полтави, Сум, Харкова, Черкас, Чернігова тощо. Особливо слід відзначити участь у конкурсі іногородніх оркестрових колективів – «Мрія» (ДМШ № 3 м. Дніпропетровськ) та «Гармоніка» (ДМШ № 1 м. Конотоп), які увезли до своїх рідних міст призові місця.

   Із задоволенням хочеться відзначити дуже високий виконавський рівень конкурсантів. Журі було досить складно обрати переможців, тому вони змушені були розподілити призові місця між декількома учасниками і майже у кожній номінації надати Гран-Прі. До речі, конкурсні виступи оцінювало авторитетне журі, до складу якого увійшли провідні фахівці з усієї України: професори кафедри народних інструментів Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського Матвійчук Л.Д. та Алексик Ю.Ю., заслужена артистка України, в.о. професора кафедри бандури Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського Федорова Л.В., заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри інструментального та оркестрового виконавства Інституту мистецтв НПУ ім. М.П. Драгоманова, голова Асоціації гітаристів НВМС, викладач-методист ДМШ № 21 Чеченя К.А., заслужений працівник культури України, викладач-методист КІМ ім. Р.М. Глієра Тихончук А.О., заслужений працівник культури України, директор КДМШ № 14 ім. Д. Кабалевського, викладач-методист Троценко В.М., заслужений працівник культури України, голова Чернігівської обласної організації Національної спілки кобзарів України Іщенко В.В.

   26 березня о 12.00 у Великій залі КДМШ № 14 ім. Д. Кабалевського відбувся Гала-концерт та нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу виконавців на народних інструментах «Веселкове розмаїття». Концертна програма включала найцікавіші виступи володарів Гран-Прі та лауреатів І премії. Голова журі – професор кафедри народних інструментів Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського Любов Дмитрівна Матвійчук – в урочистій обстановці вручила учасникам конкурсу дипломи та пам’ятні відзнаки, а викладачам, що їх підготували, грамоти. 

Файл документа: 10390893_567018286813238_1194003706457477705_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку