Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  27 березня 2016

Концерт до 85-річчя від дня народження О. Білаша (абонемент № 9)

Концерт до 85-річчя від дня народження О. Білаша (абонемент № 9)

   27 березня 2016 року о 15.00 у Колонному залі ім. М.В. Лисенка Національної філармонії України в рамках циклу «Портрети композиторів-ювілярів» відбувся концерт-бесіда, присвячений 85-річчю від дня народження відомого українського композитора Олександра Івановича Білаша (1931–2006).

   О. Білаш – автор творів різних жанрів, але найбільш улюбленими серед слухачів стали його пісні. У програмі було виконано пісні різних образних спрямувань: патріотична лірика, замальовки жіночих образів, жартівливі монологи, філософські роздуми. Найвідомішою для юнацтва стала пісня «Два кольори» на вірші Д. Павличка – ліричний гімн українців за кордоном. Було цікаво дізнатись, що композитор залишив по собі багато поетичних збірок. Декілька його поезій прочитала ведуча-музикознавець Світлана Корецька.

   У концерті взяли участь Національний академічний духовий оркестр України (диригент А. Даньшин). Пісні О. Білаша виконували солісти Національної філармонії України: лауреат міжнародного конкурсу Р. Якобенчук (мецо-сопрано), заслужений артист Автономної республіки Крим А. Юрченко (баритон).

Перейти до спискуВерсiя для друку