Головна  →  Методичні заходи  →  23 березня 2016

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (22-23.02.2016)

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (22-23.02.2016)

   22-23 березня 2016 року у приміщенні КДМШ № 33 в рамках циклу методичних заходів для викладачів джазу відбулися перегляди рідкісних відеоматеріалів за темою: «Джазовий кінематограф з колекції Леоніда Гольдштейна».

   Зустріч 22 березня була присвячена всесвітньовідомому співаку та гітаристу Мадді Уотерсу, 100-річчя від дня народження якого нещодавно відзначалося. Присутнім було продемонстровано художній фільм «Каділлак Рекордс», де висвітлюється історія багатьох музичних легенд США, в тому числі Мадді Уотерса. Перегляду фільму передувала розповідь Леоніда Гольдштейна про мистецтво блюзу, адже Мадді Уотерс був однією з ключових фігур чиказької блюзової сцени. Також викладачі джазу подивилися фрагменти з документального фільму К. Іствуда «З блюзом по клавішах» та послухали блюзові композиції у виконанні Рея Чарльза, Бібі Кінга, Б. Вілліса та дивовижної шестирічної дитини Шугара Робінсона.

   23 березня в центрі уваги опинилася постать іншого всесвітньовідомого співака – Френка Сінатри. Присутні мали змогу насолодитися переглядом художнього фільму за участю Ф. Сінатри «Приятель Джо», документального фільму «Голос», присвяченого співаку, фрагментів з його виступів – сольних та спільних з бразильським композитором та співаком Антоніо Карлосом Жобімом. Демонстрація відеоматеріалів, як і попереднього дня, супроводжувалася коментарями Леоніда Гольдштейна.

   23 березня 2016 року у приміщенні КДМШ № 32 в рамках циклу методичних заходів для викладачів вокалу відбувся майстер-клас викладача кафедри академічного, джазового та естрадного вокалу, викладача-методиста Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра Гвініашвілі Ірми Ревазівни. За допомогою учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м. Києва, які взяли участь у проведенні майстер-класу, Ірма Ревазівна продемонструвала низку авторських вправ-розспівок, спрямованих на розкріпачення голосового апарату, на розвиток свободи учня-співака в цілому. Працюючи з учнями над вокальними творами, вона дала їм та їхнім викладачам низку професійних порад, що сприятимуть вдосконаленню навчального процесу та покращенню його результатів.

Файл документа: 10151957_564416297073437_8709190680954543151_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку