Головна  →  Новини  →  24 березня 2016

У Києві відбудеться церемонія вручення Театральної премії "Київська пектораль".

У Києві відбудеться церемонія вручення Театральної премії "Київська пектораль".

      28 березня 2016 року о 17.00 у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2, метро Контрактова площа) відбудеться урочиста церемонія вручення Театральної премії «Київська пектораль».

      У Києві вже понад 20 років триває потужний проект в галузі театрального мистецтва – Театральна премія «Київська пектораль», яка стала першою в Україні і на теренах СНД професійною відзнакою. Щорічно з нагоди Міжнародного дня театру, починаючи з 1993 року, відбувається нагородження лауреатів.

      Театральна премія «Київська пектораль» є престижною у театральній галузі, це визнання і вшанування кращих акторів, режисерів, представників інших творчих професій, пов’язаних з театральним мистецтвом.

      Нагородження премією підкреслює значимість творчої праці майстрів сценічного мистецтва, адже український театр був і залишається джерелом духовності, оберегом і популяризатором культурного надбання.

      За час існування Театральної премії «Київська пектораль» більш як 200 митців стали її лауреатами, серед них – Богдан Ступка, Ада Роговцева,  Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Олексій Богданович, Валерія Заклунна, Євгенія Мірошніченко, Микола Рушковський та багато інших театральних діячів. 

Перейти до спискуВерсiя для друку