Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  14 березня 2016

Міський концерт учнів-арфістів «Чарівні звуки арфи»

Міський концерт учнів-арфістів «Чарівні звуки арфи»

   14 березня 2016 року о 16.00 у приміщенні КДШМ № 5 ім. Л. Ревуцького відбувся міський концерт учнів-арфістів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, студентів Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра та Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського «Чарівні звуки арфи».

   Традиція проведення у Києві на початку весни арфових концертів налічує вже більше десяти років. Зазвичай ці концерти присвячуються певній події, але завжди мають на меті популяризацію арфового мистецтва в країні та залучення дітей до навчання у класі арфи. Цього разу концерт юних арфістів був присвячений Галині Дмитрівні Верейкіній та 60-річному ювілею очолюваного нею класу арфи у КДШМ № 5 ім. Л. Ревуцького. Галина Дмитрівна – не тільки видатна арфістка ХХ століття, але й авторитетний педагог. Вона багато років викладала арфу у Київській дитячій школі мистецтв ім. Л. Ревуцького. Серед її учнів – лауреати міжнародних конкурсів, відомі концертні виконавці, талановиті педагоги і, разом з тим, ті, хто, обравши у житті інший шлях, не пов'язаний з музикою, зберіг у душі любов до арфи та до музичного мистецтва. І в цьому також заслуга Галини Дмитрівни.

   На початку концерту спогадами про Галину Дмитрівну Верейкіну поділилися колеги – викладач Корбут Людмила Вікторівна та заступник директора Дем’яненко Надія Юріївна, а також дочка Верейкіної Г.Д. – Марина Борисівна. У гості до школи завітала представник італійської арфової фабрики «SALVI» Марія Сафроні, яка розповіла про нові арфи найкращої європейської фабрики.

   Концертна програма, що містила майже 30 номерів, складалася з творів композиторів минулого та сучасності, зарубіжних та українських авторів. Звучали як нескладні за технікою мініатюри у виконанні учнів молодших та середніх класів, так і віртуозні опуси, які по силах лише досвідченим арфістам – таким, як студенти вищих мистецьких навчальних закладів. Поряд з солістами, в концерті взяли участь і ансамблі – камерний ансамбль учнів 4 класу КДМШ № 33 та камерний ансамбль учнів 3-5 класів КДМШ № 15. Вела концерт викладач КДШМ № 5 ім. Л. Ревуцького Горбенко Наталія Вячеславовна. Директор школи Візнюк Василь Васильович, підводячи підсумки проведеного концерту, відзначив яскраві виступи учнів дитячих музичних шкіл та дитячих шкіл мистецтв столиці і підкреслив, що прекрасна музика та досконале виконання стали запорукою тому, що концерт сподобався усім, хто прийшов насолодитися звучанням арфи. Ця чудова подія поєднала тридцять юних артистів у велике арфове свято – «Чарівні звуки арфи».

Файл документа: 10583887_560222700826130_5681864667791148719_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку