Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  28 лютого 2016

Концерт № 4 «Музичні перлини Святошина» Київської дитячої філармонії

Концерт № 4 «Музичні перлини Святошина» Київської дитячої філармонії

   28 лютого 2016 року о 12.00 у Колонному залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт № 4 Київської дитячої філармонії «Музичні перлини Святошина». Це був, фактично, творчий звіт початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Святошинського району м. Києва, і він виявив гідний рівень музичної, хореографічної та художньої підготовки їх учнів.

   На початку концерту на адресу учасників пролунало чимало теплих слів від голови постійної комісії з питань культури та інформаційної політики Київської міської ради Мухи Вікторії В’ячеславівни та начальника відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Трусової Ірини Вікторівни. Вони привітали учасників та гостей концерту і вручили Почесні грамоти директорам початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

   Концерт включав найкращі вокальні та інструментальні номери, підготовлені учнями КДМШ № 22, КДМШ № 23, КДМШ № 29, КДШМ № 8. Як завжди, виступало багато творчих колективів: естрадно-симфонічний оркестр (ДШМ № 8), оркестр народних інструментів (ДШМ № 8), ансамбль народної музики «барвисті візерунки» (ДМШ № 22), ансамбль скрипалів «Унісон» (ДМШ( № 22), ансамбль домристів (ДМШ № 23), ансамбль ударних інструментів (ДШМ № 8), квартет баяністів (ДМШ № 29). Причарували публіку вокально-хорові колективи ДМШ № 23 – ансамбль народної пісні (керівник В. Гаркуша) та дівочий вокальний ансамбль «Ангельорус» (керівник Т. Стефанишина). Звучали сольні інструменти та камерно-інструментальні ансамблі, показували свою майстерність хореографічний ансамбль «Криниченька» (ДШМ № 8).

   Різноманітною була програма концерту, яка складалася з українських народних пісень та їх обробок, академічних творів зарубіжних та вітчизняних композиторів, естрадні та джазові композиції. Вела концерт, як завжди неперевершено, музикознавець, заслужений діяч мистецтв України Світлана Корецька.

   Особливо слід зазначити, що у фойє філармонії експонувалися творчі роботи учнів КДХШ № 5 та художнього відділення КДШМ № 8, а ансамбль ударних інструментів ДШМ № 8 (керівник Мунір Н.Б.) зустрічав відвідувачів запальними ритмами.

 

Файл документа: 12803305_554492371399163_8721782578518265879_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку