Головна  →  Методичні заходи  →  24 лютого 2016

Презентація педагогічної майстерні початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (23-24 лютого 2016 року)

Презентація педагогічної майстерні початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (23-24 лютого 2016 року)

   Протягом поточного тижня відбулися презентації педагогічної майстерності спеціалізованого мистецького навчального закладу у різних школах міста.

   23 лютого 2016 року пройшла презентація Дитячої музичної школи №22 Святошинського району. На ній були присутні члени Ради методичного об’єднання викладачів духових та ударних інструментів Рябова Т.Ю. та Чайковський І.І.

   Навчальний заклад представив три відкритих уроки: по класу блокфлейти (Теліної Тамари Костянтинівни), саксофона (Дружинського Сергія Юрійовича) та ударних інструментів (Фізер Галини Михайлівни). Викладачі продемонстрували досить високий рівень професійної та педагогічної майстерності у роботі з учнями різного віку та класів. Теми уроків були цікавими, різноманітними та відобразили різні аспекти педагогічної роботи – як ті, що мають навчальну цінність для кожного інструмента окремо, так і ті, що актуальні для музичного навчання в цілому. Також було застосовано деякі нові та нетрадиційні навчальні прийми в сферах оволодіння виконавською технологією, засобами музичної виразності та опануванням художньої образності, які справили приємне враження на членів комісії.

   24 лютого 2016 року в Дитячий музичній школі № 20 відбулась презентація фортепіанного відділу. На презентації були присутні члени Ради методичного об’єднання викладачів фортепіано та фортепіанного ансамблю Шуригіна Н.І. та Кобзарь О.З.

   На презентації було представлено: методичну доповідь Невзорової Світлани Олександрівни «Розвиток технічних навичок юного піаніста на прикладі ор. 559 К. Черні»; академічний концерт учнів всіх викладачів відділу; відкриті уроки викладачів Гребенюкової Наталії Володимирівни, Шутенко Тетяни Петрівни та Скурлатової Ольги Назарівни.

   Члени міської комісії відмітили високий професійний рівень роботи викладачів фортепіанного відділу та чітку організацію презентації.

   У Київській дитячій музичній школі № 15 того ж дня, 24 лютого 2016 року, відбулася презентація хореографічного відділу. На презентації були присутні члени Ради методичного об’єднання викладачів хореографії Богданова Т. С., Верлан Л.Б., Гордійчук К.В. та секретар методичного об’єднання Нестерова Т.М.

   На презентації були представлені три відкриті уроки: два уроки з народно-сценічного танцю та один з класичного танцю. Викладач Бурлуцька Ярослава Миколаївна провела з учнями підготовчої групи урок на тему «Підготовка м’язового апарату дітей до предмету “народно-сценічний танець”» (концертмейстер Ватутін Дмитро Олександрович), викладач Мележик Надія Вікторівна спочатку показала урок з учнями 1 класу на тему «Постановка корпусу як фундаментальна складова володіння технікою класичного танцю» (концертмейстер Мовчан Катерина Михайлівна), а потім з учнями 2-3 класів на тему «Зміцнення м’язового апарату учнів для оволодіння різноманітними стилями і манерою танців різних народів світу» (концертмейстер Костик Аліна Петрівна). Всі уроки включали обов’язкові вправи біля палки та на підлозі, освоєння елементів різних танців, а більш старші діти також продемонстрували цілісний показ якогось танцю: учні 1 класу виконали «Кмітливу польку», а учні 2-3 класів – «Український стилізований танець».

   Кожний урок члени Ради детально розглядали з методичної точки зору, відмічали позитивні моменти, вказували молодим викладачам на недоліки, давали поради стосовно доцільності використання тих чи інших вправ та рухів.

   Київська дитяча музична школа № 12 презентувала відділ народних інструментів. На презентації була присутня член Ради методичного об’єднання викладачів гітари Бойко А.Л.

   Презентація включала чотири відкриті уроки: три – по класу гітари (Майданник Валентина Миколаївна, Рабенко Ганна Юріївна, Чащева Ірина Олександрівна) і один – по класу ансамблевої гри (Дерман Тетяна Петрівна). Всі викладачі продемонстрували гідний рівень роботи, проведені ними відкриті уроки отримали схвальні відгуки комісії. На завершення презентації було дано концерт, в якому виступили як діти, що брали участь у відкритих уроках, так і інші учні відділу народних інструментів, включаючи ансамбль гітаристів «Болеро» (керівник Дерман Т.П.).

Файл документа: 12743860_553101561538244_4903560130922899079_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку