Головна  →  Новини  →  25 лютого 2016

Презентація проектів Концепції музейної експозиції та Тематико-експозиційного плану Музею-квартири В.Косенка

У рамках програми оновлення і введення в дію Музею-квартири композитора В.Косенка як підрозділу   Музею театрального, музичного та кіномистецтва України 29 лютого 2016 року о 15:00  відбудеться презентація проектів Концепції музейної експозиції та Тематико-експозиційного плану.

Захід проходитиме в Музеї-квартирі В.Косенка.

Віктор Степанович Косенко – видатний український композитор, піаніст, педагог, громадський діяч. Квартира по вул. М.Коцюбинського, 9 – останнє помешкання композитора і його родини. По смерті В.С.Косенка завдяки старанням дружини і доньки квартира 70 років була осередком пам’яті про митця і здобула статус народного музею. А по смерті Р.Канеп, згідно із заповітом, 2008 року квартиру успадкувала міська адміністрація. Рішенням Київської Міської ради її було передано до оперативного управління Департаменту культури КМДА і реорганізовано в філію Музею театрального, музичного та кіномистецтва України.

За період перебування Музею-квартири В.Косенка в структурі МТМКУ було відновлено культурно-просвітницьку діяльність: проведені численні мистецькі заходи (церемонії вручення премії ім. В.Косенка, концерти, вечори, лекції тощо). Однак технічний стан приміщення значно погіршився в зв’язку з кількома аварійними ситуаціями в сусідніх квартирах.

Для приведення квартири в належний стан будуть проведені ремонтно-реставраційні роботи, після чого створено сучасну музейну експозицію.

Розробку концепції і тематико-експозиційного плану новітньої експозиції Музею-квартири здійснено завідувачем відділу музики МТМК України В.Мудриком. Ці  матеріали  опубліковано на сайті  МТМК України для ознайомлення.

Рецензенти: Р.Скорульська,  завідувач  науково-дослідного  відділу з вивчення життя і творчості М.В.Лисенка Музею видатних діячів української культури, лауреат Премії ім. М.В.Лисенка; М.Копиця, доктор мистецтвознавства, професор кафедри історії української музики та музичної фольклористики НМА України імені П.Чайковського, заслужений працівник освіти, член НСК України.  

До участі в презентаціїі запрошено фахівців музейної справи, музикознавців, представників творчих спілок і громадських організацій, державних органів культури.

 

Через обмежену кількістю місць у Музеї-квартирі просимо бажаючих особисто взяти участь  в обговоренні реєструватися за тел. (044) 280-16-22.

 

Адреса Музею-квартири В. Косенка:  вул. М. Коцюбинського, 9, кв. 4.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку