Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  21 лютого 2016

Концерт № 3 Київської дитячої філармонії «З Україною в серці»

Концерт № 3 Київської дитячої філармонії  «З Україною в серці»

   21 лютого 2016 року о 12.00 у Колонному залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт № 3 Київської дитячої філармонії під назвою «З Україною в серці». Цей концерт став своєрідним звітом початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Подільського району м. Києва. В концерті взяли участь учні усіх шкіл району: Київської дитячої музичної школи № 1 ім. Я. Степового, Київської дитячої музичної школи № 12, Київської дитячої музичної школи № 31, Київської дитячої школи мистецтв ім. С. Турчака, Київської дитячої хореографічної школи № 1.

   Концерт відкрив зведений хор учнів молодших і старших класів та вокальний ансамбль «Сонячний промінь», які у супроводі симфонічного оркестру ДМШ № 35 виконали пісню «Україна». Цю пісню спеціально для концерту Київської дитячої філармонії написав директор КДМШ № 1 ім. Я. Степового Баклан Сергій Костянтинович. Програму концерту склали виступи хорових, оркестрових та танцювальних колективів, солістів та ансамблів. Звучала музика, тематика якої так чи інакше пов’язана з заявленою темою концерту – «З Україною в серці». Це були обробки українських народних пісень, твори вітчизняних композиторів минулого та сучасності. Київська дитяча хореографічна школа № 1 представила танцювальні номери, які нещодавно отримали нагороду на Всеукраїнському конкурсі хореографічних колективів у Львові і також мали національно-патріотичне спрямування: «Щедрик» М. Леонтовича та «Веснянка» І. Шамо. Ансамблі домристів, гітаристів, оркестри народних та духових інструментів, піаністи, скрипалі, саксофоністи виконали інструментальні перекладення українських пісень та варіації на народні мелодії.

   У фойє філармонії було виставлено живописні роботи учнів Київської дитячої художньої школи № 4, Київської дитячої художньої школи № 10, художнього відділення Київської дитячої школи мистецтв ім. С. Турчака, присвячені Україні. Також перед початком концерту у фойє грав духовий оркестр КДМШ № 1 ім. Я. Степового (керівник Валерій Бурля), створюючи піднесений настрій у гостей.

   На концерті були присутні тимчасово виконуючий обов'язки голови Подільської в місті Києві районної адміністрації Мондриївський В.М., начальник управління культури Сабардіна Л.М, заступник з питань культури Смирнов В.В. Валентин Миколайович Мондриївський вручив директорам кожної із шкіл мистецтв та музичних шкіл району сертифікати на суму 25 тисяч гривень – для придбання необхідних музичних інструментів та аудіоапаратури.

Файл документа: 12717817_551917861656614_7441536814007288775_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку