Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  14 лютого 2016

Флешмоб до Дня Святого Валентина

Флешмоб до Дня Святого Валентина

   Минулого року Київська міська влада започаткувала проект, що має на меті привітати пересічних громадян з романтичним святом усіх закоханих і одночасно залучити їх до високого мистецтва. Того разу у приміщенні Центрального залізничного вокзалу м. Києва відбувся концерт під назвою «У ритмі закоханих сердець», який підготували та провели студенти Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра. Концерт отримав багато схвальних відгуків, що стало підставою для рішення продовжити проект.

   Цього року, 14 лютого, Київська міська державна адміністрація вітала киян та гостей міста з Днем всіх закоханих на імпровізованих майданчиках станцій метро «Театральна» та «Золоті ворота». На пероні станції «Театральна» біля панно, що зображує театральну залу, розмістилися студенти Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра. Серед виступаючих були брас-квінтет, квартет флейтистів, квартет саксофоністів, квартет духових інструментів у складі двох флейт та двох кларнетів. Вони грали класичну музику – Й. Гайдна, Г. Генделя, Ф. Госсека, твори композиторів ХХ століття – Дж. Гершвіна, Ж. Колодуб, естрадні та джазові композиції. Пасажири метрополітену, які зазвичай дуже поспішають та, намагаючись перекричати шум потягів, голосно перегукуються, йшли навшпиньках, а більшість зупинялися, щоб насолодитися такою несподіваною для цього місця можливістю почути музику. У вестибюлі станції «Золоті ворота» виступали студенти іншого київського вишу – Школи джазового та естрадного мистецтв. Акробати, ілюзіоністи, жонглери, клоуни, міми виконали серію блискучих номерів, які викликали здивування та захоплення глядачів. Пересічні громадяни явно не очікували побачити над турнікетами літаючих циркачів. Тож, мета була досягнута – люди отримали частинку тепла, радості, щастя, які так необхідні кожному, особливо у День Святого Валентина.

   Серед глядачів були люди різного віку – і закохані, і самотні, однак всі вони посміхалися та висловлювали подяку організаторам свята. А це означає, що і наступного року традицію буде продовжено!

 

Файл документа: 12717156_549427828572284_3546929628774416712_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку