Головна  →  Новини  →  18 січня 2016

Проект «Україно-латвійський діалог» у Музеї історії міста Києва

22 січня 2016 року о 18.00

 Музейно-виставковий центр «Музей історії Києва»

за адресою: вул. Б.Хмельницького ,7 (м.«Театральна»)

 

   В рамках проекту буде презентовано дві виставки. Виставка Еліни Дзелме «Орландо» - як картини, так і сміливе провокаційне відео - доводять тему творчої і сексуальної свободи жінок до апогею. Зникають кордони між статями, між правильним і неправильним, красою і потворністю, етичним і неетичним. Залишається тільки прагнення до свободи, що є найсильнішою рухомою силою сміливих творчих особистостей та художників.

   Ось такий він - дещо незвичний, але захоплюючий своєю відвертістю та сміливістю невеличкий автопортрет актриси, художниці і молодої мами Еліни Дзелме.

   Еліна Дзелме заявила про себе у мистецькому світі лише кілька років тому. І ця заявка викликала чимало запитань, одне з яких - хто ж вона - художниця чи акторка?

   Еліна працює актрисою театру «Дайлес», де грає багато головних ролей. Захоплення живописом для неї - не просто хобі чи випадковий епізод в її житті, а також кропітка робота, адже позаду вже чотири повноцінні виставки, які привернули увагу мистецтвознавців.

   Головною темою творів Еліни є жінка, її природа, самотність, біль, але, водночас, й гротескна та іронічна посмішка, легке самомилування та очевидне бажання бути на подіумі. Її жінки живуть, страждають й танцюють в умовному порожньому приміщенні, десь там - усередині Ніде, у просторі… Вона деформує аби знайти лінію, що висловлює ніжність, ненависть, гнів та любов. Еліна не хоче і не може малювати інакше, хоча знає як це робити «правильно». Тому що робити «правильно» - це нудно. І нехай хтось скаже: «Що це за мазня? Хіба вона вміє малювати?», кредо Еліни – ніколи не здаватися та знайти своє місце у мистецтві.

   Друга виставка Ліни Кондес під назвою «POTPOURRI», що з французької перекладається як «попурі» - суміш, фарш, музична п’єса, складена з уривків різних загальновідомих мелодій.

   На виставці представлена серія картин, що демонструє взаємовідносини та відношення до  жінок холостяків, свідомість яких отруєна думками про недоцільність шлюбу.

   Акредитація за телефоном: 067 26 25 125, 095 685 59 89.

Перейти до спискуВерсiя для друку