Головна  →  Новини  →  16 січня 2016

Виставка творів Анатолія Мантули (гравійоване скло)

Виставка творів Анатолія Мантули (гравійоване скло)

19 січня 2016 року  у Мистецькому центрі «Шоколадний будинок» (вул. Шовковична, 17/2) відбулось відкриття виставки творів Анатолія Мантули (гравійоване скло).

Мантула Анатолій Павлович – талановитий самодіяльний художник з технічною освітою (закінчив  Київський політехнічний інститут; працював ведучим конструктором в НДІ АН України; автор понад 40-а наукових робіт та винаходів).

З кінця 1990-х років А. Мантула захопився гравіюванням скла. Розробив авторську техніку і приладдя для різьблення. Особливої виразності творам додає освітлення, вмонтоване у рами.

У творчому доробку А.Мантули понад 70 робіт, серед яких вітражі у ліхтарях намісника Києво-Печерської Лаври, вітражі у дверях Театру «Сузір’я», копії картин західноєвропейських художників 17-18 ст.ст., портрети У. Шекспіра, Г. Галілея,      М. Сервантеса, Б. Шоу, акторів українських театрів Б. Ступки, А. Хостікоєва, І. Дорошенко та ін.

Твори майстра зберігаються у приватних колекціях, а також у  Національному музеї Тараса Шевченка (ювілейний портрет М. Лермонтова).

Музеї книги і друкарства України (копія з фронтисписа «Апостола» І. Федорова).

Твори А.П.Мантули експонувалися на персональних виставках у Театрі «Сузір’я» і Київському будинку актора.

Виставка працюватиме з 20 січня до 10 лютого 2016 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку