Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  13 грудня 2015

«Українські сміховини» (абонемент № 5)

«Українські сміховини» (абонемент № 5)

   13 грудня 2015 року о 15.00 у Колонному залі ім. М.В. Лисенка відбувся концерт Абонементу № 5 «Народно-пісенна творчість – джерело формування традицій професійного музичного мистецтва України». Це – єдиний просвітницький абонементний цикл у Національній філармонії України, присвячений українській музиці. Показово, що цей абонемент народився і живе у творчій співпраці із Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів.

   Груднева зустріч називалась «Українські сміховини» і була присвячена народним жартівливим пісням. Дотепною мовою народного гумору програма відтворила різні сторони побуту українців: хліборобська праця, ярмарок, женихання і заручини, відносини хлопця і дівчини та інші грані народних звичаїв та обрядів.

   Народний гумор – м’який, необразливий – несе у собі глибоку повчальну місію: розповідає, як наші пращури «радили» позбавлятись від певних вад характеру (ледарі, хвальки, боягузи, підлабузники, зажерливі тощо).

   Перед юними слухачами у яскравому коловороті пройшли герої народних пісень у виконанні заслуженої артистки України Любові Скоромної та заслуженого артиста Автономної республіки Крим Анатолія Юрченка. Їх супроводжував славетний квартет баяністів ім. М. Різоля. Коли ж на сцену вийшов видатний майстер художнього слова Герой України, народний артист України, Лауреат Національної премії ім. Т.Г. Шевченка Анатолій Паламаренко і прочитав оповідання О. Вишні «Ярмарок», то в залі могутні вибухи сміху лунали як своєрідний музичний супровід до виступу Майстра.

   Воістину – доки нація сміється, значить нація живе!  

Перейти до спискуВерсiя для друку