Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  20 грудня 2015

Концерт № 2 Київської дитячої філармонії «Різдвяні музичні зустрічі»

Концерт № 2 Київської дитячої філармонії «Різдвяні музичні зустрічі»

   20 грудня 2015 року о 12.00 у Колонному залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт під назвою «Різдвяні музичні зустрічі» з циклу «Викладачі – дітям». Цей концерт є другим концертом абонементу № 4 – «Київська дитяча філармонія». Він – єдиний серед шести концертів цього абонементу, коли на сцену виходять не діти, а їхні вчителі: викладачі дитячих музичних шкіл та дитячих шкіл мистецтв Києва. Юні слухачі, а саме вони переважали в глядацькій залі, із захопленням впізнавали в артистах своїх вчителів – тих, хто долучає їх до високого світу мистецтва. Такі концерти мають високе естетичне і виховне значення: педагогічна праця, талант і вміння представлені як артистично-мистецька діяльність, що є прикладом для юних музикантів.

   Програма зустрічі «Педагоги – дітям» немов різдвяні подарунки виблискувала усіма музичними кольорами: українські та зарубіжні колядки і щедрівки, вишукана класична музика,яскраві джазові мелодії. І все це – мовою розмаїтих тембрів: від української домри – до вірменського дудука, від фортепіано – до бас-гітари, від академічного вокалу – до народного хорового співу. Достойним фіналом концерту стала прем’єра пісні «Україна». ЇЇ автор і виконавець – директор ДМШ № 1 ім. Я. Степового Сергій Баклан. Мелодія і вірші пісні звернені до самого серця України у час драматичних випробувань нашої сучасної історії.

   Як завжди, організатори – Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів – подбали про те,щоб слухачі були звідусіль оточені аурою мистецтва. У фойє відвідувачів зустрічав виступ джазового ансамблю «Ярославів вал» під керуванням І. Журомського (ДШМ № 2 ім. М. Вериківського). Тут же була розгорнута виставка художніх робіт учнів цієї школи.

   Концерт «Різдвяні музичні зустрічі» став гідним внеском Київської дитячої філармонії у міські передсвяткові заходи. Він наповнив серця тих, хто прийшов цього дня у Колонний зал ім. М.В. Лисенка радісним передчуттям неповторної атмосфери Різдва.

 

 

 

Файл документа: 1013320_528886010626466_8433650814344684551_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку