Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  19 грудня 2015

Міський відкритий конкурс «Юний віртуоз»

Міський відкритий конкурс «Юний віртуоз»

   12-13 грудня 2015 року в стінах Київської дитячої музичної школи № 1 ім. Я. Степового пройшов міський відкритий конкурс «Юний віртуоз» серед учнів струнно-смичкових відділів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. В конкурсі взяли участь 125 дітей, серед яких були не тільки кияни, але й представники інших міст України – Богуслава, Броварів, Миронівки, Сєверодонецька, Хмельницького, Шостки.

   Змагання відбулися у трьох номінаціях: скрипка, віолончель, арфа. Кожен учасник конкурсу представив на суд журі два твори – етюд та віртуозну п’єсу (учні молодших класів – 2 різнохарактерні п’єси). Журі, до складу якого увійшли авторитетні фахівці, в цілому, дуже високо оцінили рівень підготовки конкурсантів і, навіть, вирішили надати, окрім призових місць, два Гран-Прі. Перше Гран-Прі розділили юні скрипальки – учениці 4 класу, сестри-близнюки Анна та Софія Кисляк (КДШМ № 2 ім. М. Вериківського, викладач – Приходько О.І.), друге дісталося арфістці, учениці 8 класу Олександрі Ахріменко (ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського, викладач – Корчинська Д.С.).

   19 грудня в тій самій школі відбувся Гала-концерт та урочисте нагородження переможців конкурсу. Концерт відкрив неодноразовий переможець конкурсу «Юний віртуоз», нині студент І курсу Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра Іван Матлаєв, який з блиском виконав «Карпатську рапсодію» М.Скорика. Потім слово взяв директор Київської дитячої музичної школи № 1 ім. Я. Степового Баклан С.К., який тепло привітав учасників конкурсу та висловив подяку усім, хто долучився до його організації та проведення. Сам концерт складався з виступів переможців конкурсу та володарів Гран-Прі. Заключне слово промовила член Ради методичного об’єднання викладачів скрипки Гайдук Емілія Анатоліївна, яка особливо подякувала батькам конкурсантів, адже вони доклали не менше зусиль в ході підготовки дітей до конкурсу, аніж викладачі. В урочистій атмосфері Гайдук Е.А. та представники Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів вручили дипломи та медалі усім учасникам конкурсу «Юний віртуоз». Лауреати в номінації «віолончель» отримали також на згадку про конкурс книгу «Поклониться памяти», присвячену видатному віолончелісту, заслуженому артисту України В.С. Червову. 

Файл документа: 12366456_526460790868988_8114701877347952696_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку